"Скрепи" будуть в шоці. Це вам не російська "Армата": У США провели успішне випробування ударних дронів-хмар (фото, відео)

Пентагон успішно випробував найбільший в світі рій з 106 мікродронов Perdix під керуванням розподіленого штучного інтелекту. Вважається, що це найбільш успішний проект бойових дрон-хмар, які можу атакувати різнопланові цілі.

Минулого місяця компанія General Atomics Aeronautical Systems вже запропонувала свій варіант такого БПЛА, присвоївши йому найменування SUAS (small unmanned aircraft system). Як повідомляється, його маса становить близько 350 кг, він може нести корисне навантаження до 13 кг і має запас палива на годину роботи. Його льотний ресурс розрахований на 20 циклів. Відпрацювавши їх, «гремлин» буде відправлений на злам. Зовні апарат схожий на крилату ракету типу JASSM, але з більш вузьким крилом і перевернутим хвостовим оперенням. Інші подробиці про апарат не уточнюються. Його випробування планується почати в 2019 році.

Що стосується програми безпілотників Науково-дослідної лабораторія Військово-морських Сил США «LOCUST» то тут планується створити «рій», в який увійде до 30 БПЛА, проте з часом їх число може значно збільшитися. У березні був випробуваний процес запуску LOCUST, а в квітні - автономність роботи систем. Розробники створили «рій» з 9 апаратів. Абревіатура в назві розшифровується як Low-Cost Unmanned Aerial Vehicle Swarming Technology (технологія «рояться» економічних безпілотних літальних апаратів), проте слово «locust» також означає «сарана». Візуально «рої» безпілотників, пропонованих Військово-морським силам, схожі на полчища цих комах, що наводили жах на людей.

Дрони-саранча, що поєднують розвідувальні і бойові функції, втілили базові принципи, на яких побудовані інші «роящееся» дрони і SoSITE, проте були пристосовані під потреби американського флоту. Для формування «роїв» мініатюрні дрони-сарана щомиті «вистрілюють» в повітря з спеціально пристосованих пускових установок. Згодом добре організовані «полчища» будуть здатні атакувати морські судна противника або, навпаки, використовуватися в оборонних операціях. БПЛА можна буде запускати і з кораблів, і з літаків, і з наземної військової техніки.

На сьогоднішній день в випробуваннях програми LOCUST використовуються особлива модифікація розроблених Sensintel (підрозділ Raytheon) дронів Coyote, вартістю близько $ 15000 за штуку, проте в майбутньому передбачається застосування і інших, ще більш економічних моделей, c більшими боєзарядами.


Джерело

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...

Перемога прийде не просто як воєнний тріумф: У карпатського віщуна знайшли пророцтво про закінчення війни в Україні (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:15

У 2024 році відбудеться вирішальна битва, яка призведе до завершення війни, настання миру та процвітання в Україні. Про це розповів старець Єремія із Карпат, передають Патріоти України. "Настане рік 2024 і в цьому році зійде зоря нової надії. Військо У...