"Сквозь "Любэ" я слышал звуки избиений и крики в соседних камерах" - активіст Дадін розповів про те, що коїться в російських тюрмах

У 2015 році Басманний суд Москви засудив російського активіста Ільдара Дадіна до трьох років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Ільдар Дадін сидів у російській в'язниці за порушення закону про мітинги. Фото gordonua.com

"У меня прямо было ощущение, что сотрудники ФСИН себя так настраивают: что они борются со злом, мутузят преступников, проходят утром по этим камерам, у них опасная работа. Мне кажется, саундтрек подобран так, чтобы сотрудники чувствовали: они – добро, которое борется со злом", –зазначив він. На думку активіста, тюремний персонал таким чином намагається собі вселити, що насправді вони роблять все правильно, повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Сквозь "Любэ" я слышал звуки избиений и крики в соседних камерах", – говорить Дадін.

Він зазначив, що по звуку стрижки можна було зрозуміти, коли прибули нові засуджені і скільки їх.

"Это значило, что на следующий день их будут избивать", – сказав активіст.

Дадін є першим і поки єдиним засудженим у РФ за порушення закону про мітинги. Серед акцій Дадіна - спроба розгорнути на тлі Кремля банер з критикою політики Володимира Путіна.

У 2015 році Басманний суд Москви засудив його до трьох років позбавлення волі в колонії загального режиму. Пізніше цей термін був скорочений до двох з половиною років.

10 лютого 2017 року Конституційний суд Росії підтвердив законність введення кримінальної відповідальності в разі порушення правил проведення мітингів.

22 лютого Верховна суд РФ скасував вирок Дадін, 26 лютого він вийшов на свободу.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Криму знищили секретну базу разом з командуванням. Атакмс застав росіян зненацька - Снєгирьов

середа, 15 травень 2024, 0:56

Україна вчергове завдала ударів по важливій інфраструктурі ворога, як у самій РФ, так і на тимчасово окупованих територіях. Так, ракети Storm Shadow знищили в Криму секретну базу ППО, а Атакмс в Луганській області знищив склад боєприпасів в глибокому т...

Вже кілька місяців нас заколисували повідомленнями високопосадовців, що навкруги Харкова вибудована оборона, - Зоя Казанжи

середа, 15 травень 2024, 0:30

"Влада бреше. Посадовим особам плювати на людей, їхні відчуття, почуття, на цивільних, на військових, на тих хто в окупації, хто завтра опиниться в окупації, хто загине сьогодні, завтра і гинутиме ще і ще", - пише журналістка та письменниця Зоя Казанжи...