Смартфон для багатих за рахунок малечі: 4-річні діти на копальнях Конго добувають кобальт

Діти в Конго видобувають кобальт, який використовують у смартфонах.

Результат пошуку зображень за запитом "конго діти"

Amnesty International повідомляє про нелюдські умови праці неповнолітніх на шахтах, звідки постачається сировина для деталей до мобільних пристроїв великих міжнародних компаній.

Діти віком від семи років разом з дорослими працюють у кобальтових шахтах в Конго. Великі виробники електроніки, включно з Apple, Microsoft, Sony та Samsung, використовують у своїх продуктах кобальт, видобутий на цих шахтах, йдеться у звіті міжнародної правозахисної організації Amnesty International, опублікованому у вівторок, 19 січня. За даними правозахисників, близько 40 тисяч неповнолітніх працюють у вручну видовбаних тунелях кобальтових шахт на півдні Конго. Деякі з них заявляють, що готові працювати по 24 години поспіль.

Неналежні умови праці створюють високий ризик захворювань легень та нещасних випадків. У період з вересня 2014 по грудень 2015 року на кобальтових шахтах африканської республіки загинули 80 людей.

Amnesty International стверджує, що вина великих виробників електроніки полягає у відсутності базових перевірок, звідки надходить сировина для деталей до їхньої продукції.

Конго забезпечує близько половини кобальту на світовому ринку. Кобальт використовується у виготовленні акумуляторів до різноманітних мобільних пристроїв, зокрема, смартфонів. Сировина з Конго йде на переробку двом китайським компаніям, які постачають оброблений матеріал виробникам акумуляторів у Китаї та Південній Кореї.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...