Смертельна небезпека: Українців попереджають про загрозу з космосу (відео)

На навколоземній орбіті накопичилася величезна кількість космічного сміття, яке незабаром почне падати на поверхню планети.

Про це розповів в ефірі ObozTV глава правління альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик. За його прогнозом, серйозні катастрофи можливі вже через 5-10 років, передають Патріоти України.

"Навколо десятки тисяч уламків космічних кораблів, уламків життєдіяльності людини, викинутого сміття, розтрощених кораблів, які були збиті спеціально ракетами Китаю і США, щоб показати, що вони можуть. Потім була заборона на використання ядерної зброї у космічному просторі. Але все одно триває протистояння і продукується якесь сміття", — розповів експерт.

За його словами, це реальна небезпека: "На сьогодні безліч орбіт захаращені цим сміттям. Є орбіти поховання, які вище розташовані, і є орбіти, які фактично треба вичищати. Вони можуть бути придатні до запуску супутників, але нині вони закриті уламками кораблів, супутників та інших небесних тіл. Це великі шматки людської діяльності на орбіті, вони є проблемними".

Боровик нагадав, що в 2018 році Китай затопив у Тихому океані орбітальну станцію "Тяньгун-1". "Затопили китайську станцію в океані, але вона спускалася на Землю непрогнозовано. Тільки коли вона почала наближатися до поверхні Землі, було зрозуміло, де вона впаде", — зазначив він.

"Наприклад, супутник втратив свою життєдіяльність, його вже не підтримують на орбіті двигуни. Супутник потихеньку входить в атмосферу. Якщо це маленький супутник, то він згорає у щільних шарах атмосфери, якщо великий — він повністю не згорає і шматки падають на землю. Ще 5-10 років, і можуть бути серйозні катастрофи на Землі... Більшість поверхні Землі займають океани й вода, тому більшість падає не на поверхню Землі, а на поверхню морів, океанів тощо. Але завтра-післязавтра ніхто не гарантує, що це не впаде на голову обивателям", — завершив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...