Смертельний притулок: В Одесі жінка заморила до смерті котів (відео)

На жаль законних важелів втручання у ситуацію суспільство і правоохоронці не мають.

Кошенятко. Фото: styler.rbc.ua

В Одесі через відсутність міського притулку для тварин масово функціонують приватні перетримки з антисанітарними умовами. Про це повідомляють Патріоти України.

В Одесі через відсутність міського притулку для тварин масово функціонують приватні перетримки з антисанітарними умовами. За словами членів організації "Громадська рада зоозахисників Одеси", один з таких притулків під назвою "Нека" розташувався в двокімнатній квартирі в одному з районів міста. На 45 кв. м уживалися близько 65 кішок.

Господиня вважала себе волонтером, створила в соціальних мережах групу і збирала гроші на утримання вихованців. В місяць вдавалося зібрати 5-7 тис. Грн, які, як вважають сусіди, жінка витрачала на себе.

"До нас одночасно зі скаргою звернулися сусіди цієї жінки і одна з волонтерів, яка допомагала притулку заочно. Коли вона вперше пішла до притулку, була шокована антисанітарією, в якій живуть кішки, всі вони, і навіть кошенята, хворі", - підкреслила зооволонтер Світлана Барсукова.

В кінці квітня активісти вирушили до притулку, щоб переконати жінку припинити збирати кішок. На місце навіть викликали поліцію, але господиня двері не відкрила. Після, вночі, з квартири виносили пакети з трупами тварин.

Нещодавно частина котів з цього притулку вдалося врятувати. Шефство над ними взяли активісти. "Власниця погодилася віддати 22 кота волонтерам, які прилаштували їх в клініки, у кожної тварини є свій куратор. Правоохоронцям вона сказала, що вдома у неї залишилося всього 12 тварин. Однак правда це чи ні, і чи не стане у неї через рік в п'ять раз більше котів, ми не знаємо ", - зазначила зооволонтер Вікторія Козаченко.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...