"Сначала была Польша, затем Венгрия, Молдова, теперь - Румыния. Украина может стать следующей", - Портников

Румунія впевнено наближається до моделі, яка вже панує в сусідніх країнах - моделі, коли склад уряду визначає партійний вождь, а не виборець або парламент.

Віоріка Денчіле. Фото: Рейтерс."Віоріка Денчіле стала першою жінкою-прем’єром Румунії. Однак новина не в цьому, а в тому, що вона - вже третій прем`єр, якого висувають румунські соціал-демократи після своєї перемоги на останніх парламентських виборах. І кожного разу прем’єру не вдається спрацюватися з лідером партії Лівіу Драгнєю", - пише оглядач Віталій Портников на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Прем`єр Міхай Тудосе змушений був піти у відставку після того, як спробував зробити міністра внутрішніх справ, фаворитку Драгні, відповідальною за скандал у поліції й домогтися її відставки.
Таким чином, Румунія впевнено наближається до. моделі, яка вже панує у сусідніх країнах - моделі, коли склад уряду визначає партійний вождь, а не виборець чи парламент. Така модель вже працює у Польщі, Угорщині, Молдові. Румунія - наступна на черзі, поки що такій моделі протистоять президент та опозиція, однак її втілення у життя - справа часу. Україна - на черзі".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...