Собаки та вовки мають вроджений ген справедливості - вчені

​Австрійські вчені Університету ветеринарної медицини виявили такі гени у собак і вовків. До цього вважалося, що ці тварини проявляють неупередженість через одомашнення.

Фото: invaders.com.uaВчені давно визначили, що собаки і вовки мають «людські» почуття і можуть відчувати несправедливість, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Але, вважалося, що вони отримали це вміння в результаті одомашнення, на відміну від мавп, у яких почуття знаходиться на генетичному рівні.

Останні дослідження вчених довели, що у собак справедливість закладена також на генетичному рівні. В експерименті взяли участь два вовки, яких навчили натискати на кнопку, що активує видачу їжі. Коли вовк натискав на неї, то винагороду отримував інший, і незабаром він відчував несправедливість і переставав виконувати дію. Вовк переставав співпрацювати і при ситуації, коли після натискання кнопки він отримував менше їжі, ніж його партнер.

Автор експерименту Дженніфер Еслер каже, що реакція тварин підтверджує, що собаки і вовки дійсно здатні зрозуміти несправедливість.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...