"Сьогодні 10 років отруєння полонієм екс-агента ФСБ Саші Литвененко", - Суворов згадуєсвого друга

Після вбивства екс-офіцера Федеральної служби безпеки РФ Олександра Литвиненка газета "Таймс" помістила попередження про небезпеку, із зображенням обличчя людини, схожої на президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомив колишній радянський розвідник, історик, письменник Віктор Суворов на своїй сторінці в Facebook:

"Десять лет назад был убит мой друг Саша Литвиненко. След полония-210 проступает от завода "Авангард" в Сарове (ранее - Арзамас-16, еще ранее - Москва-300) до гостиницы "Милленниум" (номер 441) в Лондоне. Как только обстоятельства убийства стали совершенно очевидны, газета "Таймс" поместила предупреждение об опасности."

Олександр Литвиненко помер в результаті отруєння радіоактивним полонієм-210 в Лондоні 23 листопада 2006 року. Смертельну дозу він прийняв 1 листопада 2006 року. У справі було призначено судове дізнання, публічні слухання почалися в 2015 році.
В кінці січня 2016 року Високий суд Лондона в ході публічних слухань про отруєння Литвиненка радіоактивним полонієм прийшов до висновку, що вбивство, "ймовірно", було затверджено Миколою Патрушевим, який в 2006 році очолював ФСБ, а також Путіним. До цього суд оголосив винними у вбивстві екс-розвідника колишніх співробітників російських спецслужб, депутата Держдуми РФ Андрія Лугового і підприємця Дмитра Ковтуна.
Слідство вважає, що "існує висока ймовірність", що отруєння Литвиненка було схвалено особисто Путіним. Вдова Литвиненка Марина закликала уряд Великобританії ввести економічні та персональні санкції проти "всіх позначених у справі".
За словами прес-секретаря Білого дому, доповідь про мотиви і способі вбивства Литвиненка підтверджує небезпідставність побоювань США щодо дотримання прав людини з боку РФ.


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...

В окупанта меншає ППО на фронті – бо системи відводять прикривати тил від атак дронів СБУ. І все одно на все не вистачає, - Голобуцький

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:00

"В окупанта меншає ППО на фронті – бо системи відводять прикривати тил від атак дронів СБУ. І все одно на все не вистачає: днями СБУ благополучно підірвала дві нафтобази в Смоленщині", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмер...