Союз із Туреччиною має велике значення для статусу України як держави - генерал СБУ

​Співпраця з Туреччиною у військовому плані - дуже перспективна і може позитивно вплинути на Україну. Такий союз стає показником того, що наша країна має певні військові можливості. Безумовно, це добре впливає на імідж держави.

Ердоган та Порошенко розгледіли взаємні перспективи для своїх країн

Таку думку на сайті АСН висловив генерал-майор СБУ, експерт з питань державної безпеки Василь Вовк, зазначають Патріоти України.

«Склалося так, що у Туреччині є свої внутрішні проблеми, зокрема курди, екстремістські організації, як і у нас екстремісти - терористи, сепаратисти на сході України. І це наша спільна біда. І тут ще з'явився агресор (я маю на увазі РФ), який зачепив у військовому плані Туреччину. На цьому тлі дуже правильно, що домовилися про військове співробітництво, про підтримку. У Туреччини великий військовий потенціал, це дуже сильна військова держава. Нам потрібна ця підтримка для фіксації цього просування, його публічності. Це має велике значення для статусу України як держави з певними військовими можливостями, як держави, яка здатна йти на союзи, в тому числі і військові. І в екстремальних ситуаціях це дуже піднімає імідж», - розповів експерт.

Вовк упевнений, що в цьому співробітництві у нас більше можливостей, хоча зараз у нас всі потуги направляються на забезпечення озброєння військ на сході країни.

«У цьому союзі я бачу Україну в перспективі як провідну, вона допоможе Туреччині оснастити свою армію. У нас солідні фахівці з великим озброєнь і є науково-дослідні інститути, хоча вони зараз і перебувають у певному занепаді. Також у нас із Туреччиною проходить явний кордон - це Крим. Підтримка кримських татар - це ще один плюс для налагодження дружніх відносин із Туреччиною. Є питання релігії, але вони абсолютно не піднімаються, тим більше Туреччина не така заангажована в цьому плані країна», - зазначив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Хочу спитати тих дегенератів, які більше за всіх стрибали з трусів для заборони Телеграму, як тепер масово збирати інформацію та взаємодіяти з ТОТ", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 0:00

"Хочу сказати велике "дякую" тим додікам, які кричали про підконтрольність телеграму ФСБ. Ця хвиля лайна помножена на хайп і політику дійшла до засновника ТГ. І він заявив що буде видаляти боти для передачі координат і у нас і у русні", - пише журналіс...

Гаубиці "Гвоздика" та "Акація": Британська фірма купила радянську артилерію Саддама Хусейна і відправила в Україну, - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 23:53

Приватна фірма Tanks-a-lot, що базується у Великій Британії, скористалася можливістю придбати старі радянські гаубиці, які колись служили частиною арсеналу колишнього диктатора Іраку Саддама Хусейна, інформують Патріоти України. Як пише сайт bneIntelli...