Соковита м'якоть та пікантна скоринка: Рецепт смачної пивної рульки

Рулька - частина передньої ноги, прилегла до колінного суглобу, ще називається гомілка, передпліччя або окіст.

Рулька в пиві - класика німецької кухні. Соковита м'якоть, пікантна скоринка, насичений смак, а також цілком доступна ціна - ось причини популярності цього делікатесу, передають Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • 1 кг свинячої рульки
  • цибулина, морква, білий корінь (петрушка, пастернак або селера) – по 1 шт.
  • 1 л світлого пива
  • по 2 ст. ложки гострої аджики та гірчиці
  • 1 ч. ложка меду
  • 2 лаврових листки
  • 2 горошини духмяного перцю,
  • чорний мелений перець, сіль за смаком

Приготування:

  1. Свинячу рульку очистіть від щетини і ретельно помийте. За необхідності можна обсмалити її на вогні, щоб позбутися щетини, а потім помити в теплій воді і поскоблити всі підозрілі цятки бруду і засмалені місця. Шкуру при цьому не зрізайте.
  2. Змішайте пиво з аджикою, додайте сіль і замаринуйте рульку на 6-12 годин (на ніч) у холодильнику.
  3. Влийте у маринад стільки води або бульйону, щоб рідина покривала рульку на 2-3 см (в процесі приготування бульйон википатиме), і відправляйте на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть піну.
  4. Додайте у бульйон цибулю, моркву, білий корінь, спеції і варіть на повільному вогні 1 годину. Потім переверніть рульку на інший бік і варіть ще приблизно 1 годину до готовності.
  5. Дістаньте рульку з бульйону і трохи остудіть. Змажте гірчицею, змішаною з медом і чорним перцем, і відправляйте свинячу рульку в духовку, розігріту до +200°С.
  6. Запікайте 30-40 хвилин, періодично поливаючи бульйоном, до утворення золотистої скоринки.
  7. За бажання можна в тому ж бульйоні, де готувалася рулька, зварити картоплю і подати як гарнір.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

​Тренди 2025 року: жанри казино-ігор, що формують індустрію

субота, 13 грудень 2025, 8:50

Онлайн-індустрія азартних розваг увійшла в 2025 рік без ілюзій щодо власної структури. Тут немає місця випадковим фаворитам чи спонтанним лідерам. Є цифри, динаміка та жанри, які або тримаються, або зникають. І в цьому середовищі огляди Winassist дають...

Народні прикмети на 13 грудня: Чому українці спрадавна цей день називають "відьмині посиденьки", що забобонні пращури вчиняли, аби нечисть не нашкодила

субота, 13 грудень 2025, 7:09

Християни східного обряду 13 грудня за новим стилем (26 грудня за старим) згадує пам'ять святих мучеників Євстратія, Євгена, Авксентія, Ореста, Мардарія, які постраждали за віру в Христа в III-IV століттях, а також преподобного Мардарія, затворника Ки...