Соковита м'якоть та пікантна скоринка: Рецепт смачної пивної рульки

Рулька - частина передньої ноги, прилегла до колінного суглобу, ще називається гомілка, передпліччя або окіст.

Рулька в пиві - класика німецької кухні. Соковита м'якоть, пікантна скоринка, насичений смак, а також цілком доступна ціна - ось причини популярності цього делікатесу, передають Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • 1 кг свинячої рульки
  • цибулина, морква, білий корінь (петрушка, пастернак або селера) – по 1 шт.
  • 1 л світлого пива
  • по 2 ст. ложки гострої аджики та гірчиці
  • 1 ч. ложка меду
  • 2 лаврових листки
  • 2 горошини духмяного перцю,
  • чорний мелений перець, сіль за смаком

Приготування:

  1. Свинячу рульку очистіть від щетини і ретельно помийте. За необхідності можна обсмалити її на вогні, щоб позбутися щетини, а потім помити в теплій воді і поскоблити всі підозрілі цятки бруду і засмалені місця. Шкуру при цьому не зрізайте.
  2. Змішайте пиво з аджикою, додайте сіль і замаринуйте рульку на 6-12 годин (на ніч) у холодильнику.
  3. Влийте у маринад стільки води або бульйону, щоб рідина покривала рульку на 2-3 см (в процесі приготування бульйон википатиме), і відправляйте на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть піну.
  4. Додайте у бульйон цибулю, моркву, білий корінь, спеції і варіть на повільному вогні 1 годину. Потім переверніть рульку на інший бік і варіть ще приблизно 1 годину до готовності.
  5. Дістаньте рульку з бульйону і трохи остудіть. Змажте гірчицею, змішаною з медом і чорним перцем, і відправляйте свинячу рульку в духовку, розігріту до +200°С.
  6. Запікайте 30-40 хвилин, періодично поливаючи бульйоном, до утворення золотистої скоринки.
  7. За бажання можна в тому ж бульйоні, де готувалася рулька, зварити картоплю і подати як гарнір.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...