"Спадкова" повнота: Вчені розвінчали міф про генетичну схильність до ожиріння

Ожиріння – це захворювання, і воно вимагає лікування.

Ілюстрація. Фото: Еспресо.TV

Фахівці наголошують, що ніякої спадкової схильності до ожиріння не існує. Найчастіше така "спадковість" виникає через те, що це лише сімейна звичка – багато їсти. Вчені зазначають, що люди, схильні до повноти, просто люблять ситно поїсти, з'їдаючи за один прийом їжі перше, друге, хліб, пиріжки, солодке, компот та інше, повідомляють Патріоти України з посиланням на Zhyvyaktyvno.

Зменшення кількості спожитої їжі не вирішує проблеми ожиріння, адже організм вмикає аварійний режим на випадок "голодних часів" – накопичувати жирову тканину, щоб вберегти організм.

Ожиріння – це захворювання, і воно вимагає лікування. Але без участі пацієнта, без його бажання одужати, тобто позбутися зайвих кілограмів, досягти успіху неможливо, – зазначила доктор медичних наук Наталя Харченко.

Оскільки майже кожна людина, яка страждає від ожиріння, має проблеми зі здоров’ям, складно передбачити, якими будуть для неї наслідки радикальних змін у раціоні. Та перше, що рекомендують дієтологи, це варто обмежити споживання вуглеводів.

Але, наприклад, велика кількість білків за наявності захворювань органів травлення призводить до виділення токсичних речовин і пошкодження печінки. Тож аби розпочати лікування ожиріння, необхідно пройти медичний огляд у лікаря. Фахівці повинні допомогти людині подолати психологічну залежність від їжі. Далі – з допомогою дієтолога скласти раціон, який буде безпечним саме для вас.

Через тривалість процесу боротьби з ожирінням, важливо, щоб харчування було повноцінним, з поживними речовинами, вітамінами і мінералами. І звісно – заняття спортом допоможуть швидше і легше позбутись зайвих кілограмів.

Що таке ожиріння? Це захворювання, при якому надлишковий накопичений жир у тілі негативно впливає на стан здоров'я, призводячи до зменшення середньої тривалості життя та збільшення проблем зі здоров'ям.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Харкові досі є церква РПЦвУ, яка пропонує помолитись на ікону Ніколая №2 або російського солдата в камуфляжі, - Голобуцький

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:00

"РПЦ (і її підрозділ в Україні ака "УПЦ") оголосила Україні і українцям газават - "священну війну проти невірних". Але і без того РПЦвУ була безсоромно активним агентом ФСБ", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсб...

Відповзав зі спущеними штанами: Пікантне поранення окупанта перетворило його на справжнє посміховисько (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:34

Російський загарбник несподівано для самого себе здобув перемогу у конкурсі на найпікантніше поранення, в якому навіть не планував брати участь. Такий вердикт винесли користувачі соцмереж після публікації українськими військовими відео, на якому окупан...