Спецпідрозділ "Вега" НГУ отримав новий офіційний камуфляж (фото)

Польовий костюм відмінно підходить для маскування на тлі степового ландшафту.

Спецпідрозділ "Вега". Фото: Milnavigator

Спецпідрозділ “Вега” продемонстрував новий камуфляж. Польовий костюм типу Горка з патерном “Хижак” відмінно підходить під наш степ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Військовий навігатор. До камуфляжу є накладки з кордури на колінах і ліктях + нова модель шолома від Науково-виробничого підприємства “ТЕМП-3000”.

Підрозділи НГУ, що охоронятимуть ВРУ та громадянський порядок будуть в формі синього кольору. А бригади оперативного призначення та спецпідрозділи, тобто ті, хто воюють, мають бути в оливі та хижаку.

Бійці спецпідрозділу "Вега" в новому камуфляжі. Фото: Мilnavigator

Окремий загін спеціального призначення "Вега" – загін спеціального призначення Національної гвардії України Західного територіального управління. В 2016 створений на базі раніше розформованого спецпідрозділу внутрішніх військ МВС України "Вега".

Спеціалізація підрозділу — попередження диверсій і боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника. Працюють контрснайперським способом та беруть участь у спецопераціях, спрямованих на стабілізацію ситуації на прифронтових територіях на сході України.

Спецпідрозділ "Вега" входив до складу частини спеціального призначення № 3027 "Барс" (смт Нові Петрівці Київської області). В 2013 році спецпідрозділ «Вега» об’єднали з загоном спецпризначення з "Омега" у "Окремий загін спеціального призначення по боротьбі з тероризмом".

В 2015 спецпідрозділ реформували в окремий загін спеціального призначення "Вега Захід" НГУ та перебазовали до Івано-Франківська. Бійці спецпідрозділу виконують завдання в зоні бойових дій на сході України, беруть участь в АТО на Донбасі та виконують інші завдання по боротьбі з тероризмом та диверсійною діяльністю РФ.

Варто додати, що бійці окремого загону з перших днів проведення Антитерористичної операції беруть участь у активній фазі бойових дій та визволенні міст і стратегічно важливих об’єктів від окупантів. Завдяки їхньому професіоналізму свого часу вдалося звільнити міста Слов’янськ, Краматорськ, Вуглегірськ, Дебальцево. А відмінна фізична підготовка дала змогу зберегти їхні життя.

Принагідно зазначимо, що одинадцять бійців загону нагороджено орденами "За мужність", близько сорока – високими державними нагородами".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...