"Сплячі" ФОПи, приготуйтеся....

Насіров перевірить всіх підприємців, які припинили свою діяльність після введення нової мінімалки

Державна фіскальна служба (ДФС) України планує перевірити всіх фізичних осіб-підприємців, які закрилися в кінці грудня 2016 - початку січня 2017 років після внесення змін до законодавства щодо сплати єдиного податку.

Про це повідомив глава ДФС Роман Насіров.
"Багато з тих, хто закрилися, це були непрацюючі суб'єкти господарської діяльності. Причому не працювали вони вже рік або два. Тому їх перевірити не так важко. Але були і такі випадки, коли ми розуміємо, але це важко довести, що підприємство працювало, але просто нічого не декларувало ", - сказав він.
За словами Насірова, поряд із закриттям неробочих суб'єктів господарювання в січні відкрилося 28 тисяч нових.
"Процес перевірок встановлено законодавством. Якби в податковій політиці було передбачено, що є окремий порядок закриття - без перевірки. Ми перевіряємо згідно з кодексом", - додав глава ДФС.
Нагадаємо, з 1 січня окремі категорії фізосіб-підприємців (ФОП), зокрема, другої і третьої груп, повинні платити ЄСВ в розмірі 704 грн на місяць, навіть якщо тимчасово не мають ніякого прибутку. При цьому перша група "спрощенців" має можливість платити половину мінімального страхового внеску в розмірі 352 грн на місяць.
Це нововведення вже призвело до того, що українські приватні підприємці стали масово закривати свій бізнес, який тимчасово простоює.
У Верховній Раді тим часом вже запропонували ввести перехідний період для ліквідації "сплячих" ФОП. Однак в Кабміні заявляють, що про неприбуткові ФОП без податків потрібно забути, "як про страшний сон".

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...