Спливають подробиці зникнення великої суми з "Ощадбанку" в Мукачеві

Про деякі деталі розповів водій інкасаторського авто

Після публікації матеріалу "На Закарпатті інкасатори "Ощадбанку" містичним шляхом "загубили" мільйон гривень" в редакцію інтернет-видання "PMG.ua" звернулась особа, яка розповіла деталі резонансної події, інформують Патріоти України.

Співрозмовник видання назвався Василем Шкрюбою. За словами чоловіка, він 25 років пропрацював у правоохоронних органах, а останнє місце його роботи – водій інкасаторського автомобіля "Ощадбанку".

Працював чоловік не сам, а в групі разом з інкасатором-збирачем Д. та старшим групи громадянином Є. Саме остання особа і підозрюється правоохоронцями у вчиненні злочину та перебуває в розшуку.

27 грудня минулого року всі троє працювали на маршруті, коли зателефонували з Мукачівського відділення "Ощадбанку" і заявили про зникнення однієї інкасаторської сумки з сумою у 88 тисяч гривень. Коли група завершила свій маршрут і повернулась у відділення, мова вже йшла про зникнення 5 сумок. Після детальної звірки з керівником кімнати зберігання коштів присутні дійшли висновку, що бракує все ж лише однієї сумки за 22 грудня, яку, буцімто, не здали в кімнату зберігання. Після з’ясування всіх деталей, за словами Василя Шкрюби, він запропонував викликати поліцію та повідомити керівника служби безпеки відділення банку про ситуацію, яка трапилась. Натомість керівництво фінустанови запропонувало для початку спробувати самим розібратися в ситуації.

Те, що почало відбуватись далі, не піддається здоровому глузду. Наступного дня, 28 грудня, коли Василь Васильович прийшов на роботу, він з’ясував, що старший групи не з’явився на робочому місці. Поїхавши за місцем проживання колеги двері відчинила дружина громадянина Є., яка заявила, що її чоловік ще о сьомій годині пішов на роботу. Цікава деталь – зниклий чоловік колись працював начальником конвою Мукачівського МВ УМВС.

"Після цього відбуваються наймістичніші речі. Банк, який до цього стверджував про відсутність однієї сумки з коштами, нараховує зникнення одразу 12 сумок у період з 22 по 27 грудня на загальну суму 813 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

До слова, 28 грудня ввечері, біля 18:00, до керівника міського управління "Ощадбанку" начальник служби інкасацій разом з шурином громадянина Є. занесли суму в розмірі 88 тисяч гривень, яка була озвучена з самого початку.

Заяву про зникнення коштів банк написав лише 6 січня, більше аніж через два тижні після самої надзвичайної події.

"На допит Василя Шкрюбу викликали лише через місяць. 27 січня разом з начальком безпеки відділення банку та своїм напарником інкасатором-збирачем паном Д. були запрошені на допит до слідчого. По дорозі на Ужгород, з чоловіком зв’язався керівник інкасаторської служби "Ощадбанку" Віталій Вовканець, який у той же день попросив з’явитися у відділ кадрів установи", - пише видання.

По завершенню допиту Василь Васильович завітав і в обласне управління "Ощадбанку", де на нього очікував неприємний сюрприз. Комісія з п’яти осіб, не повідомивши про засідання працівника, прийняла рішення звільнити Василя Шкрюбу за п. 2 ст 41 КзПП України, а саме "звільнення з роботи у зв’язку з втратою довіри".

Варто відмітити, що численні комісії з Києва, які розбирались у ситуації зі зникненням коштів кілька разів заслуховували пояснення водія інкасаторської машини і приходили до висновку, що всі його дії відповідали інструкціям.

До речі, Василь Шкрюба не єдина особа, яка поплатилась роботою за інцидент. Окрім нього, з роботи було звільнено і керівника інкасаторської служби міського відділення та інкасатора-збирача.

Найдивнішими виглядають звільнення охоронця відділення на вулиці Ярослава Мудрого та його дружини, яка працювала в цій же установі техпрацівником. За інформацією інтернет-видання "PMG.ua", основна причина звільнення – родинні зв’язки зі зниклим старшим групи інкасаторів громадянином Є., якого в розшук дали лише 6 лютого.

Наразі Василь Шкрюба каже, що єдине, чого намагається добитися – це справедливості і відновлення репутації.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...