"Сподіваюся, справедливість восторжествує!": Саакашвілі про рішення Гаазького суду щодо конфлікту Росії та Грузії 2008 року

Процес встановлення фактів буде важким, з урахуванням того, що тепер в Грузії уряд контрольований найбільшим приватним акціонером російського Газпрому, але це не повинно завадити відновленню справедливості і пошуку злочинців.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:publicist.in.ua

Нинішній голова Одеської обласної адміністрації, екс-президент Грузії Міхеї Саакашвілі радий тому, що Міжнародний кримінальний суд в Гаазі вирішив розслідувати військові злочини під час конфлікту між Росією і Грузією з приводу Південної Осетії в 2008 році. Про це очільник Одещини пише на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"Вітаю і цілком підтримую рішення Гаазького міжнародного кримінального суду дозволити слідство щодо військових злочинів, здійснених під час російської агресії проти Грузії в 2008 році.

Я починав свою кар'єру як фахівець з прав людини, в тому числі у збройних конфліктах, я був ініціатором визнання юрисдикції міжнародного трибуналу в 2004 році Грузією і розраховував на чітку відповідь на окупацію грузинської території, вбивства і вигнання мирних жителів і інші військові злочини.

Процес встановлення фактів буде важким, з урахуванням того, що тепер в Грузії уряд контрольований найбільшим приватним акціонером російського Газпрому, який відкрито займав про-російську позицію у питаннях війни 2008 року, а також проблема в тому, що Росія не визнає юрисдикцію суду.

Сподіваюся, що ці обставини не завадять встановленню правди, пошуку і покарання злочинців", - сказав голова Одещини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...