Споживчий кошик: Чи вистачить завтра зарплати на продукти?

З початку року подорожчали всі соціальні продукти, крім яєць і гречки.

Про це в Facebook повідомив директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, повідомляють Патріоти України.

"За останній місяць свинина подорожчала на 15 гривень, яловичина - на 13. Тепер кілограм свинини можна купити за середньою ціною 88 гривень, а яловичини - по 100. Злетіли вгору ціни на овочі. Морква подорожчала на 8 гривень, капуста - шість, цибуля - на 5, картопля - 4, буряк - на три", - пише Дорошенко.

Продовжує дорожчати молочна продукція.

"Найбільше подорожчав сир - на 12 гривень. Середня ціна по Україні - 93 гривні за кіло. Сметана подорожчала на 5 гривень, молоко додало в ціні одну гривню. Самий затребуваний продукт - соціальний хліб. І білий, і чорний виросли в ціні на 1 гривню", - зазначив директор асоціації постачальників торговельних мереж.

Яйця з початку року подешевшали на 11 грн, гречка - на 2 грн.

В Україні на продукти харчування витрачається не менше 50 відсотків сімейного бюджету. У Румунії - 27,5%, Литві - 25,4%, Болгарії - 19,7%, Естонії - 19%. Жителі Німеччини, яка має четверту в світі економіку по ВВП і п'яту за паритетом купівельної спроможності, витрачають на продукти не більше 11,7% сімейного бюджету.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...