Справа Януковича: Суд ухвалив рішення - затримати колишнього президента-втікача

Печерський райсуд Києва заарештував ресторан на воді Януковича в Межигір'ї і виніс рішення про затримання колишнього президента-втікача

Печерський райсуд Києва за клопотанням департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України виніс рішення про арешт плавзасобу в Межигір'ї, що належить ТОВ "Танталіт", і про затримання екс-президента Віктора Януковича в рамках розслідування справи про незаконне заволодіння майном.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Відповідні рішення суду занесені до Єдиного реєстру судових рішень. Згідно з рішенням суду, оприлюдненого 1 лютого, арешт накладено і на корабель, і на всі предмети інтер'єру та декору, які там є.

Іншим рішенням в рамках розслідування провадження про незаконне заволодіння резиденцією "Межигір'я" суд за клопотанням прокуратури ухвалив рішення про затримання В.Януковича для доставки в суд для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

20 січня 2017 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Януковича В. Ф. у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) КК України. Крім того, у прокуратури є санкція на його затримання.

Раніше Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що початок судового розгляду у справі про держзраду Януковича прогнозують на березень цього року.

28 листопада під час допиту Януковича у справі екс-"беркутівців" Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в зраді.

Крім зазначених звинувачень, екс-президента Януковича підозрюють у причетності до масових вбивств на Євромайдані, зловживанні владою, а також у розкраданнях і привласненні майна.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Жарим человечину": На війні в Україні зустрілися два маніяка-вбивці (фото)

четвер, 2 травень 2024, 19:27

Два "штика" Путіна, здружились на основі спільних інтересів. Один з'їв людину, інший розчленував свою жертву. Російські загарбники виклали фото в мережу. Про це пише журналіст Бутусов у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України. Дмитро Малишев...

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...