Справа "петі" та "віті" живе і прицвітає в Україні

Учора ввечері хакери знеструмили кілька районів у Києві та області.
— Дивилися з дружиною телевізор, раптом погасло світло. Спершу думав, що то тільки в нашому будинку. Виглянув у вікно — темно в усьому кварталі. Через півгодини ввімкнули, — розповідає 42-річний Валерій Скрипченко, житель Ірпеня.

17 грудня через аварію на високовольтній лінії о 23:53 в окремих мікрорайонах Києва зникла електрика. Без світла залишилися будинки на окремих вулицях Оболоні, Мінського масиву, Виноградаря, Борщагівки, Академмістечка та у приміських Гостомелі, Бучі, Ірпені. Ремонт тривав до 4:00.

— Частину Києва і районів області знеструмила кібератака, — розповідає 38-річний Всеволод Ковальчук, глава націо­нальної енергетичної компанії "Укренерго". — На підстанції "Північна" стався збій в автоматиці керування. Наші фахівці перевели обладнання в ручний режим керування. За 30 хвилин почали відновлювати живлення. За годину й 15 хвилин зробили це в повному обсязі. З'ясовуємо обставини, працює комісія. Поки що основною версією є зовнішнє втручання через мережі передачі даних. Наші фахівці з кібербезпеки обіцяють надати звіт найближчим часом.

Нагадаємо весною 2016 року хакери знеструмили Івано-Франківщину. Тоді в атаці запідозрили Росію. А "петя" і "міша" це копютерні віруси що атакували корпоративну мережута сайти Укрзалізниці у червер 15 грудня.



Джерело

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...