США розпочне виробництво безпілотних субмарин

За інформацією Washington Post, Міністерство оборони США займеться проектуванням, розробкою і виробництвом безпілотних підводних човнів для потреб американських ВМС. Фінансування проекту складе три мільярди доларів.

Ідея виробництва безпілотних субмарин продиктована успішним застосуванням повітряних безпілотників в сучасній наземної війни. На даний момент інженери працюють над удосконаленням технологій, які полегшили б управління автономними субмаринами під водою. З основних складнощів - підводний тиск і обмеження в передачі командних сигналів. Тому дослідники націлені на створення підводних човнів, які б могли курсувати в заданому напрямку без дистанційного управління.

«Головна мета вчених - створення автономних підводних човнів, які будуть функціонувати під водою по кілька місяців, а то й років», - повідомляє видання, посилаючись на джерела в американському військовому відомстві. Поки субмарини автономно перебувають під водою до тижня.

Проект створення безпілотних субмарин є одним з елементів міжнародної гонки озброєння. За інформацією Washington Рost, Пентагон шляхом створення автономних підводних систем прагне здобути перевагу над Росією і Китаєм, які також активно інвестують в розвиток своїх підводних флотів.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Військовий експерт Мусієнко закликав не розносити "зраду" щодо відходу ЗСУ від Очеретиного

неділя, 28 квітень 2024, 20:43

Збройні Сили України доволі вдало та успішно тримають оборону на Сході, попри те, що ворог переважає за чисельністю, кількості артилерії та авіації. російські війська ведуть наступ на Донецькому напрямку із 10 жовтня 2023 року, відколи розпочали масова...

Українські військові вибили окупантів і повернули позиції південніше Іванівського - офіцер ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 20:15

Українським військовим вдалося повернути позиції південніше населеного пункту Іванівське на Донеччині. Проте окупаційна армія РФ не припиняє штурми у спробах захопити Часів Яр. Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів заступник командира батальйону 92-ї О...