США закликали РФ скасувати закон про іноземних агентів

США закликали Росію дотримуватися своїх зобов'язань щодо прав людини.

США закликали РФ скасувати закон про іноземних агентів США закликали Росію скасувати закон про "іноземних агентів" і йти за міжнародним законодавством щодо захисту прав людини. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США.

"Закликаємо уряд Росії скасувати цей закон сьогодні і виконувати свої зобов'язання щодо прав людини", - зазначається в повідомленні.

У документі йдеться, що "19 грудня Росія подолала сумний етап, зарахувавши до" іноземних агентів" 150-ту за рахунком організацію. Використання терміну "іноземний агент" - свідомий вибір, щоб представити ці організації зрадницькими", - наголошується в повідомленні.

У Держдепі підкреслили, що під закон про іноземних агентів потрапили організації, які борються з ВІЛ та СНІД, організації проти тортур, а також ті, які захищають перелітних птахів.

Закон, що вимагає реєстрації як "іноземних агентів" некомерційних організацій (НКО), які займаються політичною діяльністю й отримують гроші з-за кордону, набув чинності в Росії в листопаді 2012 року.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...