Стало відомо як судитимуть викраденого Росією юнака-українця

Ув’язненого в Росії 19-річного українця Павла Гриба не привозитимуть на судове засідання сьомого листопада.

Ув’язненого в Росії 19-річного українця Павла Гриба не привозитимуть на судове засідання сьомого листопада, а включатимуть по скайпу.

«Це буде апеляційний суд, на жаль, він буде проходити в режимі відеоконференції відповідно до законодавства РФ, як нам повідомив російський адвокат Андрій Сабінін, в суд його не привезуть», — повідомив батько політв’язня Ігор Гриб в ефірі Громадського, повідомляють Патріоти України.

За його словами, на судове засідання поїдуть журналісти та хтось із родичів.

«На жаль, російська сторона за два місяці не спромоглася надати дозвіл на відвідини родичами Павла, дозвіл до цих пір ми не отримали», — зазначив Ігор Гриб.

За його словами, про стан здоров’я його сина зараз нічого не відомо.

«На жаль, нічого невідомо, бо лікарів, які їздили, туди не допустили, ліки не дають. Почали давати ліки, які йому шкідливі, від яких він став гірше себе почувати. На ту заяву, що він зробив, що йому від цих ліків погано, представник слідчого ізолятору заявив, що розцінюватимуть відмову від цих ліків як порушення режиму. Розумієте, це чисто знущання і нелюдське ставлення до наших громадян», — сказав Ігор Гриб.

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі. Він поїхав до міста Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина, з його слів, мала приїхати на зустріч з Російської Федерації.

У вересні російська влада повідомила, що Павло Гриб перебуває у слідчому ізоляторі Краснодара. Після зустрічі з Павлом його адвокат заявив, що українця викрали співробітники ФСБ.

Тривалий час в Росії не повідомляли, в чому саме підозрюють Павла. В середині жовтня під час засідання щодо продовження йому арешту, стало відомо, що разом зі знайомою, на зустріч з якою Гриб їхав до Білорусі, вони нібито обговорювали підрив школи.

Також раніше доктор медичних наук, професор кафедри дитячої хірургії Національного медичного університету ім. Богомольця Василь Притула заявив, що українському політв’язню необхідна термінова операція.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пішли на концерт Кообзона: ЗСУ ліквідували капітана армії РФ і ще кілька офіцерів (фото)

четвер, 2 травень 2024, 12:40

В Україні "знайшов смерть" капітан-окупант Батін Олексій - військовий злочинець, який брав участь у незаконному вторгненні на українські території. Про його ліквідацію повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан "Штірліц", передають Патріоти ...

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...