Столтенберг: завтра буде підписано протокол про вступ Чорногорії в НАТО

Після підписання протокол повинні ратифікувати всі країни Альянсу.

Йенс Столтенберг

Голови МЗС країн-членів НАТО 19 травня підпишуть протокол про входження Чорногорії в Альянс, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі.

"Завтра ми будемо вітати прем'єр-міністра Міло Джукановича з метою підписання протоколу. Це історична дата і для Чорногорії, і для НАТО", - заявив Столтенберг. За його словами, так Чорногорія отримає статус "запрошеного", що дозволить її представникам брати участь у зустрічах союзників як спостерігачу. Після підписання протокол повинні ратифікувати всі країни Альянсу, що дозволить Чорногорії стати 29-м членом Альянсу.

"Розширення НАТО Чорногорією підтверджує, що кордони Альянсу відкриті. Це великий крок і для НАТО, і для ЄС. НАТО довго був гарантом миру і стабільності в Європі. І Чорногорія тепер теж буде частиною цього процесу", - підкреслив генсек.

Влада Чорногорії проголосила курс на вступ у НАТО 2010 року. Згодом країна домоглася Плану дій про членство в альянсі і статусу кандидата. У січні Столтенберг запросив Чорногорію на переговори про вступ у НАТО.

2009 року Північноатлантичний альянс розширився за рахунок прийняття як нових членів інших балканських країн: Албанії та Хорватії.

План дій про членство в альянсі також надано Македонії та Боснії і Герцеговині.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...