Страшна трагедія: 7 дітей з однієї сім'ї втратили ноги через вибух боєприпасу (фото)

Родину в Джалалабаді спіткала біда.

Дітям ампутували ноги, пошкоджені вибухом. Фото: NYTЧетверо людей загинули, а 7 - залишилися без ніг в результаті вибуху снаряда в Джалалабаді, Афганістан, повідомляють Патріоти України з посиланням на NYT.

29 квітня після бою талібів і афганських солдатів одинадцять членів сім'ї Мірза Гюль, 10 з яких діти, знайшли незнайомий предмет за будинком. Двоє з малюків підняли його, і 16-річний Джаліл зрозумів, що це небезпечно: він спробував вирвати ракету, але в сутичці вона впала і вибухнула.

До ночі четверо були мертві, в тому числі Джаліл, який намагався врятувати їх всіх. Сім залишилися в живих - троє братів і четверо їх двоюрідних братів - втратили ногу або навіть обидві.

Протягом наступних двох днів лікарі в Нангархарській районної лікарні в Джалалабаді цілодобово працювали, намагаючись відновити пошкоджені кінцівки, а потім ампутували їх, виявивши, що їх не можна врятувати.

"Я хотів плакати, - сказав начальник ортопедичної служби доктор Сайед Білал Мяхель, який відповідав за операційну. - У нас тут багато ампутацій, але це були діти і все з однієї родини".


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...