Створені РФ "ДНР" і "ЛНР" мають бути ліквідовані - вони не відповідають Конституції України, - Волкер

Ці новоутворення створила Росія задля маскування її ролі та зміцнення триваючого конфлікту, наголосив спецпредставник США.

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявляє, що створені Росією окупаційні утворення «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі мають бути ліквідованими, бо не відповідають Конституції України. Про це він заявив під час панельної дискусії в аналітичному центрі Hudson Institute, яка транслювалася на сайті установи, повідомляють Патріоти України.

«Так звані «Луганська народна республіка» і «Донецька народна республіка» є утвореннями, які створені Росією з метою породження на місці політичної реальності задля того, щоб допомогти замаскувати роль РФ та зміцнити триваючий конфлікт, і вони повинні бути ліквідованими», - сказав Волкер.

«Не існує місця для них в українському конституційному устрої. Мінські угоди спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, і ці утворення мають зникнути», - наголосив спецпредставник США.

28 лютого президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія «не проти» поставити окупований Донбас під міжнародний контроль, «але треба домовлятися з невизнаними республіками».

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...