Створений у ЗСУ інститут інструкторів не має аналогів серед силових відомств держави

Введені посади сержантів-інструкторів у відділеннях, взводах, ротах навчальних центрів.

Реформування системи підготовки військовослужбовців Збройних Сил України передбачає розвиток інституту інструкторів та системи їхньої підготовки, яка передбачає три рівні — базовий, підвищений та академічний. У Збройних Силах України вже створено інститут інструкторів, який не має аналогів серед силових відомств держави. Зокрема, введені посади сержантів-інструкторів у відділеннях, взводах, ротах навчальних центрів.

З ініціативи начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка підготовку сержантів-інструкторів розпочато у 2013 році, а з 2014 року вона проводиться у 197 Центрі підготовки сержантського складу за напрямками:

сержант-інструктор з водіння бойових машин та танків;

сержант-інструктор з вогневої підготовки для механізованих та танкових підрозділів;

сержант-інструктор з тактики механізованих та танкових підрозділів;

сержант-інструктор з підготовки за програмою «Бойова система виживання воїна».

Особливістю Центру є те, що у штаті лише сержанти. Інструктори Центру пройшли неодноразову підготовку в Україні та за кордоном, мають бойовий досвід антитерористичної операції.

Цього року у закладі підготовлено понад 500 інструкторів, у наступному їх кількість подвоїться.

Тож можливо стверджувати, що у Збройних Силах України закладено підвалини власної сучасної системи підготовки сержантів-інструкторів, остаточне формування якої завершиться у 2018 році.

Проект Концепції розвитку інституту інструкторів Збройних Сил України розглядається експертами НАТО. Враховуючи відгуки та рекомендації, Концепцію буде доопрацьовано та затверджено начальником Генерального штабу — Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Інформація: Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 травня. Чоловікам цього дня варто бути обережними з жінками. І не плануйте весілля

середа, 8 травень 2024, 7:05

Православна церква України 8 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола і євангеліста Іоанна Богослова і преподобного Арсенія Великого. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостола і євангеліста Марка. У ґ свято 8 травня наші предки сіял...

Крынки… Острова окрашиваются… - Злий Одесит

середа, 8 травень 2024, 5:00

У командования группы войск «Днепр», пока ещё генерала Теплинского, возникает дилемма на уровне суицидального пата, а именно, что делать в ситуации, когда «верховный» назвал белое – чёрным, а ты уже второй месяц должен делать вид, что это так, когда да...