Суд проти Росії за загиблого сина і чоловіка виграли. Єдине питання - хто змусить агресора заплатити

Івано-Франківський суд постановив стягнути з Російської Федерації 60 тисяч євро на користь жінки. Минулого року до суду на Росію подавала дружина загиблого Світлана.

Марія Костишина - мМати військового Ярослава Костишина, який загинув під час війни на Донбасі, виграла суд проти Росії.

Відповідне рішення про стягнення з держави-агресора суми еквівалентної 60 тисячам євро на користь Марії Костишиної 7 лютого прийняв Івано-Франківський міський суд.

Як розповіла ТСН.ua Марія, це вже був другий виграний їхньою родиною суд. Минулого року до суду на Росію подала дружина загиблого Світлана, яка з двома дочками проживає у селищі міського типу Ярмолинці на Хмельниччині.

Ярмолинецький райсуд прийняв рішення про стягнення з Російської Федерації на користь вдови Костишина і його неповнолітніх дочок суми морального і матеріального збитку еквівалентної 189 тисячам євро.

Facebook/Андрій Сенченко

Тоді російська сторона не подала апеляції. Якщо протягом десяти днів не буде оскаржено і рішення Івано-Франківського суду, воно набуде чинності і родина отримає законні підставі вимагати виконання рішення суду.

Єдине питання - хто змусить Росію заплатити.

Один з подальших варіантів дій, каже Марія Костишина, - це звернення до Європейського суду з прав людини. Проте, нарікає жінка, для цього необхідно мати позитивні рішення не одного суду і не щодо однієї родини.

Інший шлях є більш складним. Після того, як рішення набуло чинності, його передають Державній виконавчій службі, яка може арештувати рахунки або майно російських компаній на території України, продати його, а з виручених коштів виплатити компенсацію.

Проте Марія не надто сподівається на ефективність цього шляху, зазначаючи, що виконавча служба відкладає справу у довгий ящик. Тим не менш жінка не втрачає надію, що хоч за рік, хоч за два, але Росія заплатить за свої злочини.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...