"Своїм способом життя і менталітетом українська клептократія ідентична до аналогічного класу в Росії" - Саакашвілі

Екс-голова Одещини наголосив, що останньою краплею, яка підштовхнула його до відставки, став момент, коли в кампанії онлайн-декларування розкрили свій особистий добробут українські чиновники.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:РБК-УкраинаМіхеїл Саакашвілі після відставки з посади голови Одещини розповів про причини свого відходу і плани на майбутнє. Про це він написав у колонці для авторитетного американського видання The New York Times, зазначають Патріоти України.

Саакашвілі зазначає, що "деякі політики в світі мали подібний досвід", побудувавши політичну кар'єру в різних країнах. "Це було дуже незвично для колишнього президента іншої держави - служити в якості губернатора в іншій країні, але сама доля української державності була поставлена на карту в Одесі", - пише він.

Екс-голова області повідомляє, що привіз з собою "групу професіоналів зі свого екс-уряду, які почали "капітальний ремонт" поліцейських сил України і допомогли очолити перше агентство по боротьбі з корупцією в країні".

Однак, за словами Саакашвілі, його команда раптом зіткнулася з опором "в найменш очікуваному місці - від людей, на високих позиціях в уряді в столиці". "Останньою краплею для мене став момент, коли в кампанії онлайн-декларування розкрили свій особистий добробут українські чиновники. Серед них було багато держслужбовців, з якими мені доводилося працювати на щоденній основі, які безсоромно декларують мільйони доларів, захованих у них під матрацами", - вказав Саакашвілі.

"У той час як українські солдати знаходяться на фронті, героїчно захищаючи свою країну від агресії РФ, еліта України продовжує розкрадати в країні все, що ще залишилося. Своїм способом життя і менталітетом українська клептократія ідентична до аналогічного класу в Росії.

Остаточною свободою для України було б звільнення її не тільки від російської агресії, а й від подібного до російського політичного класу, який не дає реалізуватися європейським амбіціям українців", - пише Саакашвілі.

"Я був сильно розчарований очевидною нездатністю пана Порошенка побачити, що існуючий стан є нестійким. Україна потребує реальних змін, а не їх імітації", - підкреслив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Крынки… Острова окрашиваются… - Злий Одесит

середа, 8 травень 2024, 5:00

У командования группы войск «Днепр», пока ещё генерала Теплинского, возникает дилемма на уровне суицидального пата, а именно, что делать в ситуации, когда «верховный» назвал белое – чёрным, а ты уже второй месяц должен делать вид, что это так, когда да...