Т-72АМТ: В "Укроборонпромі" розповіли, чим небезпечна українська модернізація радянського танку Т-72 (відео)

Відео випробувань танка Т-72АМТ у себе на сторінці розмістив президент Петро Порошенко. Очевидно, що дану модель ми побачимо в Києві на параді до Дня незалежності України.

Крім президента України про випробування танка повідомила і прес-служба "Укроборонпрому", передають Патріоти України.

Там заявили, що модернізований, по суті, радянський Т-72, має можливість стріляти високоточними керованими ракетами "Комбат" підприємства Концерну ГККБ "Луч". У ракети напівавтоматичне наведення по лазерному променю і вона здатна на відстані до 5 км пробити не менше 750 мм броні. Це дозволить знищити будь-який російський танк, навіть Т-90. Таких ракет тільки за 2015-й рік було поставлено в частині в кількості 380 штук.
Сама ж гармата Т-72АМТ залишилася радянською. "Саме можливість ведення вогню "Комбатом" є однією з головних особливостей Т-72АМТ, який є модернізованою версією Т-72А. Завдяки використанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку супротивника на дальності до 5 км. Таким чином, дальність ведення вогню танком Т- 72АМТ в два рази більше ніж у Т-72А", - пише сайт "Укроборонпрому".

Окремо варто сказати, що про модернізацію Т-72А до виду Т-72АМТ Київським бронетанкових заводом говорили ще рік тому. У серпні 2017 го нову машину представили і з того часу вона повинна пройти тестування на полігонах. Цілком можливо, що саме до 24-го серпня цього року Т-72АМТ буде взятий на озброєння, втім, на даний момент про такі плани не повідомляється.

Крім військової потужності окрему увагу фахівці "Київського бронетанкового заводу" приділили захисту машини. Вона в ньому нового покоління, з елементами динамічного захисту і противокумулятивними гратами. Останні прекрасно впоралися з викликами війни на Донбасі. У модернізованого танка ними прикрили задню частину башти і моторно-трансмісійне відділення.
На захисті хочеться зупинитися окремо. На Т-72АМТ встановлена модифікація "Щит-72" комплексу динамічного захисту "Ніж", який являє собою подальший розвиток останнього. Він розроблений БЦКТ "Мікротек". Та й в цілому кількість елементів захисту, як пасивних так і динамічних, на Т-72АМТ істотно збільшили.
Крім цього, особливу увагу було приділено прицільному комплексу і засобам спостереження. Новий танк отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу і нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами. Також в Т-72АМТ встановлений комплект з двох цифрових радіостанцій з захищеними каналами зв'язку, які дозволяють безпосередньо підтримувати зв'язок з піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії на полі бою. Йдеться про турецьку Aselsan і українську "Либідь К2". До того ж, модифікація Т-72АМТ отримала сучасні супутникові засоби навігації.
Якщо говорити про прицільний комлекс модернізованого танка, то основою для денних і нічних танкових боїв є комбінований оглядово-прицільну комплекс 1К13-49 "Німан" від Т-72Б, який забезпечує огляд і наведення в телевізійному і інфрачервоному каналах, а також напівавтоматичне лазерне наведення ТУР.
Загалом прилади наведення в новій українській машині від російських і білоруських конструкторів. На цьому конструктивні "перетворення" не закінчуються. Т-72АМТ має 840-сильний російський дизельний двигун В-84-1, правда вітчизняні виробники в Харкові виробляють аналоги.
Також необхідно відзначити заміну кулемета на башті танка. Це взята у танка Т-64БВ - 12,7 мм кулеметна установка з дистанційним управлінням.
В цілому, можна говорити про досить успішну модернізацію як для ЗСУ, так і для експорту. Від Т-72 в світі відмовляться ще не скоро, а у нас досить комплектуючих для того, щоб модернізувати радянське минуле. На момент розвалу СРСР Україна мала +1269 танків Т-72А.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...

Навпроти домашньої церкви спікера Джонсона з'явився великий рекламний щит із фото зруйнованої баптистської церкви в Бердянську, - політтехнолог Голобуцький

четвер, 25 квітень 2024, 0:00

"Тепер і The Financial Times підтвердила, що саме євангельські християни допомогли переконати спікера Джонсона розблокувати допомогу Україні: в останній тиждень лютого навпроти домашньої церкви Майка Джонсона в Бентоні, Луїзіана, з'явився великий рекла...