Таємниця перевалу Дятлова: Судмедексперт розповів про можливі причини смерті ще трьох туристів

Едуард Туманов вважає, що ані сніжна лавина, ані звір не могли призвести до загибелі людей.

Перевал Дятлова на Уралі. Фото: ЗвездаПричиною смерті дев'яти туристів на знаменитому перевалі Дятлова на Уралі не могла бути сніжна лавина або звір, повідомляють Патріоти України з посиланням на obozrevatel.com.

Швидше за все трьох з них убили, а решта шестеро померли від переохолодження. Про це розповів російський судмедексперт Едуард Туманов, який останні роки досліджує останки загиблих в 1959 році туристів.

Нещодавно Туманов досліджував останки Семена Золотарьова. На ексгумації він не був, але дивився фото і відео останків. "Найприкріше, що первинне дослідження тіл загиблих ще тоді в 1959 році було зроблено поверхово. Це і ускладнює роботу. Ось, наприклад, Семен Золотарьов. В описі його розтину немає ні слова про те, що у нього зламана лопатка. Експерт не зробив розтину м'яких тканин. І у нас немає повної інформації про травми. Це я побачив вже зараз", - говорить Туманов.

Сам Туманов каже, що може тільки робити припущення, як загинули люди. "Але це лише припущення. Я експерт, який вивчає останки. А версії залишимо для уфологів. Можу сказати одне, люди загинули не від снігової лавини, і на них не нападав звір. Трьох там явно вбили, а решта померли від переохолодження", - сказав нам Туманов.

Що стосується версії, що Золотарьова міг переїхати автомобіль, то експерт Туманов каже, такого не може бути. "Я жартома це припустив, а журналісти так подали. Ну який автомобіль на перевалі, тим більше в той час", - говорить Туманов.

Як повідомлялося, пошкодження тіла одного з учасників трагічної експедиції на перевалі Дятлова в 1959 році Семена Золотарьова показали, ніби його переїхав автомобіль.

Також нагадаємо, взимку 1959 року в горах Північного Уралу пропали дев'ять туристів під керівництвом Ігоря Дятлова. Через місяць рятувальники виявили їх розрізаний намет. А в радіусі півтора кілометра від нього - п'ять замерзлих тел. Трупи інших знайшли тільки в травні. Майже всі туристи були роззуті і напівроздягнені. У деяких - смертельні травми.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...