"Там холодно. Кожен з "пушкою" ходить": Як Україну показують в іноземних фільмах (відео)

МЗС планує створити інститут, який піклуватиметься про імідж країни у світі, бо цілком очевидно - із ним щось не те.

Кадр з фільму "Мадам Держсекретар": Фото: 24tv.ua

В іноземних фільмах часто Україну зображають карикатурною та слабкою. Тож наше Міністерство закордонних справ вирішило взяти ситуацію у свої руки і створити інститут, який піклуватиметься про імідж країни у світі, повідомляють Патріоти України з посиланням на 24 канал.

"Навіть на Україну їздив. Але там так холодно. Кожен з гарматою ходить. І смердить борщем", – так описують нашу державу в американській кінокомедії "Леза слави". А так виглядає уривок з серіалу "Мадам Держсекретар". Який почали знімати у США вже після початку війни в Україні.

– Міністр закордонних справ Мельник. Я радий, що Україна і Сполучені Штати змогли зустрітися віч-на-віч.
– Я надаю перевагу око за око. Але так, ми віддамо половину нашої улюбленої країни. Держсекретар Маккор була досить переконливою.

Військовий конфлікт автори серіалу вирішили просто – розділили державу навпіл. Після того не дивно, що в очах західного глядача Україна виглядає дикуватою і слабкою. Хоча деякі американці навіть не знайдуть нашу країну на світовій мапі.

Кореспондентка "Голосу Америки" Тетяна Ворожко живе у Вашингтоні. Розповідає, під час Революції Гідності, анексії Криму і початку російської агресії на Донбасі Україна була однією з топ-тем в американських ЗМІ. Ці трагічні події відкрили нас для громадян США з іншого боку.

Трохи більше стали знати про різницю з Росією і трошки більше політичну ситуацію, звичайно. Може раніше більше цитували братів Кличків, футболіста Андрія Шевченка. Ну, напевно, що й все, – розповіла журналістка.

Погано знають Україну не лише за океаном, але й сусіди. Наприклад, у поляків українці часто асоціюються хіба що з бандерівцями і націоналістами. А ще із заробітчанами.

Яскравий приклад – польський серіал "Дівчата зі Львова". Кіно про українок у пошуках кращої долі транслювали у нас під назвою "Наші пані у Варшаві". Українська жінка, на погляд авторів, готова терпіти навіть злидні і приниження, щоб досягнути мети. Чоловіків же зображують неробами і п'яницями.

Дуже багато є негативу, пов'язаного з корупцією, ситуацією на кордоні. Не може бути позитивного іміджу країни, коли людина їде на автобусі і стоїть 7 годин на кордоні, щоб виїхати або заїхати до цієї країни. Тобто частина людей мають уявлення з медіа, а частина людей мають уявлення, як то кажуть, з прямого контакту, – розповів голова Об'єднання українців у Польщі Петро Тима.

Іміджем України за кордоном зараз опікують диппредставництва та діаспора. І лише на 27-ому році незалежності і на 5-ому році війни українське МЗС взялося вирішувати проблему глобально і створити інститут, який презентуватиме нашу державу у світі.

Це має бути за визначенням незалежна установа. Ні МЗС, ні жодні інші державні структури не будуть здійснювати жоден тиск на проектну діяльність інституту, – зазначив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Іміджеве відомство має запрацювати у другій половині 2018 року. Наступного тижня обиратимуть директора. На створення і розвиток українського інституту спрямували 20 мільйонів гривень. У МЗС сподіваються вже незабаром його представництва запрацюють по всьому світі. Проте покращувати репутацію України почнуть із Польщі, Італії та Франції.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...