"Там політики оперують не цукром і гречкою" - політолог пояснив, чому Польща використовує проти України радикальну риторику

На думку експерта, засідання консультаційного комітету України і Польщі у Кракові може прийти до взаєморозуміння.

Євген Магда. Фото:Громадське радіоПольська правляча партія "Право і справедливість" свідомо використовує радикальну риторику щодо України напередодні наступних парламентських виборів. Про це в коментарі Апострофу сказав історик та політолог Євген Магда, передають Патріоти України.

"Для партії "Право і справедливість" історична політика – це органічна частина її внутрішньої політики. І зараз на тлі переформатування уряду і очікування відставки пана Ващиковського, а також майбутніх виборів партія хоче монополізувати "правий" фланг.

Вони використовують ту тему, яка для них зрозуміла, яка знаходить відгук в серцях значної частини їхніх виборців. І Україна – заручниця того, що Польща випереджає нас у своєму політичному розвитку, що польські політики оперують не цукром і гречкою, а питаннями цінностей", - зазначив Магда.

Однак він вважає, що засідання консультаційного комітету України і Польщі у Кракові може прийти до взаєморозуміння.

"Період непростий, але треба розуміти, що відносини України і Польщі важливі, що псувати їх далі не можна, оскільки це може призвести до негативних наслідків не тільки в двосторонніх відносинах, але і для відносин у всій Центральній Європі. Тому я думаю, що шанси на розуміння, на зменшення напруги є, інше питання, що ці шанси треба реалізувати", - констатує Магда.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...