Тягар "побєдобєсія": У Забайкаллі недоплачують медикам, а вчителям вже зовсім не платять

Виявляється, що вирішення питань соціального забезпечення не є обов’язком войовничої російської держави.

Ілюстрація. Фото: rusjev

У Забайкаллі лікарі поскаржилися на скорочення ставок, а вчителі - на затримки зарплат, повідомляють Патріоти України з посиланням на Rusjev.

Співробітники Петровськ-Забайкальської центральної районної лікарні повідомили про наказ головлікаря скоротити в лікарні 94 ставки. Про це розповів на своїй сторінці в Facebook депутат Держдуми Юрій Волков. Повідомлення про розірвання трудового договору працівники отримали 9 квітня, частина ставок скорочується наполовину, а частина стала вакантною.

Одночасно депутати селища Новопавлівка повідомили про скорочення медперсоналу в дільничній лікарні - підрозділі Петровськ-Забайкальської ЦРЛ. «За їхньою інформацією, в селищі скорочують ставку стоматолога, завгоспа, старшої медичної сестри, лікаря стаціонару, педіатра. Раніше колектив дільничної лікарні звертався до президента Росії, однак лист не покинув меж Забайкальського краю, повернувшись з відпискою з крайового мінохоронздоров'я», - написав депутат Волков.

У Шілкінському районі Забайкалля працівники 11 освітніх установ своєчасно не отримали заробітну плату за березень. Причиною названа неправильна організація роботи центром бухгалтерського обслуговування установ муніципального району. Стверджується, що через звільнення головного бухгалтера було відкликано електронний цифровий підпис, і це стало причиною неможливості перерахування грошових коштів на рахунки установ. Хоча була можливість організувати перерахування грошей за допомогою надання платіжних документів на паперовому носії, ця процедура була ініційована лише після втручання міжрайонної прокуратури.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Забайкальського краю, на адресу глави Шілкінського району внесено подання, а в суд направлено 154 заяви про видачу судових наказів про стягнення зарплати на загальну суму 2 млн 179 тис. рублів.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Серія українських ударів по цілях у Криму та Мордовії носить масштабний і скоординований характер – ISW

четвер, 18 квітень 2024, 5:00

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), українські удари по цілях Росії у Криму та Мордовії є скоординованою і широкомасштабною серією. . "Українські удари по російських авіаційних об'єктах в окупованому Криму, а також на території Росії, я...

Янгол, якому підрізали крила: Почитайте вірш молодого Тичину без совєцьких чисток і цензур. Це пророцтво про наш час - блогер

четвер, 18 квітень 2024, 4:15

Справжній митець, щирий та натхненний, своїм талантом достукується до небес. Тоді його твори стають пророчими. Цей допис Богдана Вайвали отримав уже понад 30 000 репостів. . Ключове у ньому – поданий без цензури один із головних віршів молодого Павла...