Тільки живи, хлопче! У Дніпрі в реанімації боєць, якого побратим проніс на собі кілометр після нападу ДРГ

Розвідникові, який захищав Маріуполь, пройшов Іловайськ, Савур-Могилу, Дебальцеве зробили операцію, він перебуває в реанімації.

До лікарні імені Мечникова у Дніпрі бортом із Маріуполя доправили трьох військовослужбовців. Про це повідомляє "5 канал".

Як зазначається, серед поранених – 46-річний розвідник Руслан Пустовойт. У нього кульові поранення руки й ноги, він втратив багато крові. Наразі військовослужбовцю зробили операцію, він перебуває в реанімації.

Як стало відомо, Руслан Пустовойт на захисті Маріуполя від 2014 року. За плечима бійця –досвід боїв за Іловайськ, Савур-Могилу, Дебальцеве. Торік улітку він уже був поранений під Гнутовим. Тепер чергової травми зазнав 22 листопада під Широкиним, натрапивши на засідку.

Два дні тому диверсійно-розвідувальна група супротивника на українській території розстріляла бійців із кулемета. Пораненого Руслана врятував побратим, пронісши на собі близько кілометра.

"Ми йшли, прочісували посадку за посадкою, побачили міну на керуванні. Вона називається "монка". Я дав команду зупинитися. Це останнє, що я пам'ятаю. Далі уже стрільба з кулемета. Ми втратили одного бійця, решта – відішли", – розповідає Роман.

"Стан був абсолютно стабільний. Наразі вже середньої тяжкості. Він повен оптимізму, хоче якомога скоріше одужати. Якщо всі бійці будуть ти з такою динамікою – все у нашій армії буде добре", – переконує головлікар Дніпропетровської обласної лікарні Сергій Риженко.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна посунула ще далі "червону лінію" Кремля, - Петро Олещук

вівторок, 23 квітень 2024, 12:29

"Отже, Зеленський повідомив, що за підсумками розмови з Байденом є рішення про постачання ракет ATACMS до України. Чергова «червона лінія» подолана. Вважаю, що це має прямий зв’язок з демонстрацією гнучкості цих самих «червоних ліній», яке останнім час...

Ситуація навколо Очеретиного важка і може погіршитися. Чим небезпечне просування ворога - Михайло Жирохов

вівторок, 23 квітень 2024, 11:59

Військовий експерт Михайло Жирохов прокоментував в ефірі Radio NV, яка ситуація навколо селища Очеретине, де, як повідомляється, є просування росіян, передають Патріоти України. «На жаль, ситуація навколо Очеретиного дуже важка і вона має схильність до...