"Тоді це коштувало близько $2,5 млн. Через мене проходив мільйон" - Оніщенко розповів, як у ВР скупили голоси за відставку Наливайченка

Нардеп-утікач також серед найдорожчих комерційних голосувань назвав проекти держбюджетів 2015-го та 2016 років, призначення і відставку Генпрокурора Віктора Шокіна, нове призначення Юрія Луценка.

Олександр Оніщенко. Фото:BBC.com

Нещодавно з'явилася інформація про те, як скуповуються голоси в Раді для прийняття важливих для країни рішень. Сайт Страна з цього приводу провів журналістське розслідування, зазначають Патріоти України.

"Є три способи вплинути на голосування депутата. Перший - комерційний (за гроші). Другий - кланово-олігархічний (за домовленостями і розміном) і кримінальний, коли на депутата заводять кримінальну справу, щоб шантажувати його", - розповідає політтехнолог Сергій Гайдай.

Ці варіанти підтверджує і нардеп Олександр Оніщенко та розповідає хто, кому, за що і скільки платив. Серед найдорожчих комерційних голосувань він називає кілька: проекти держбюджетів 2015-го та 2016 років, призначення і відставка Генпрокурора Віктора Шокіна, нове призначення Юрія Луценка, відставка з посади голови Служби безпеки Валентина Наливайченка. Останнє, за його словами, було найдорожчим за цю каденцію Верховної Ради.

"За моїми оцінками, тоді це коштувало близько 2,5 мільйонів доларів. Через мене проходив мільйон", - говорить Оніщенко. В якості підтвердження він дає почитати переписку з політиками, які вели з ним переговори по цих голосуваннях, журналістам. І уточнює: його мобільний пройшов експертизу на замовлення британської BBC.

"Я підготувався, - уточнює Оніщенко. - Зберіг купу листувань за кілька років роботи з командою Порошенка, віддав телефон на експертизу, яка підтвердила справжність цих листувань. Більш того, у мене є запис, на якому Порошенко дає вказівки… як, кому і за що голосувати.

Я записав його на наручний годинник, через що тепер зі всіх гостей АП знімають годинник. Ще вимагають запонки знімати, а з жінок - сережки і кулони. Я готовий надати вам цей запис. Але всьому свій час", - сказав журналістам нардеп, який зараз знаходиться у статусі втікача поза межами України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...