Толстой і Чехов небезпечні для України: Поярков пояснив роль спадщини російської культури в гібридній війні (відео)

Художник прокоментував підготовку санкцій проти російських видавництв.

Поярков С. Фото: Апостроф

Росія активно використовує російську мову як зброю для боротьби з українською незалежністю, зазначають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

У хід також йде якісна спадщина російської культури - Чехов, Толстой, Достоєвський, Висоцький і Цой. Про це в ефірі заявив художник і громадський активіст Сергій Поярков, коментуючи підготовку санкцій проти російських видавництв, викритих у розповсюдженні антиукраїнської літератури.

"Жодних питань не повинно бути у тих, хто це видає. Вони розуміють, що вони використовують це для гібридної війни з Україною", - підкреслив художник. На думку Пояркова, українцям необхідно сформувати загальне ставлення до російської мови.

"Колись величезна кількість людей в Україні розмовляла російською мовою. Вони виросли в російськомовному середовищі. А на сьогоднішній день, якщо у них є мізки хоч трохи, вони зрозуміли, що російську мову використовує ворог для боротьби з українською незалежністю", - заявив він.

"Вони намагаються використовувати російську культуру - Чехова, Толстого, Достоєвського, Цоя, Висоцького як ознаку того, що "ви російські книжки читаєте, російські пісні співаєте, і ми йдемо до вас захищати російську мову". Якщо ви так чините зі мною, якщо ви російську мову використовуєте для боротьби з моєю країною, я відмовляюся від російської мови", - підкреслив громадський діяч.

Як зазначив Поярков, для нього незалежність і свобода - на першому місці. "Для того, щоб бути вільною людиною, не підкорятися диктаторам, їздити туди, куди я захочу... якщо мені доведеться забути слов'янську мову і вивчити китайську - я вивчу китайську. Для мене свобода дорожче, ніж Чехов, Толстой, Достоєвський. Мені плювати на всіх цих письменників і діячів... Для мене на першому місці стоять мої діти - я хочу, щоб мої діти були щасливі і вільні", - зазначив він.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....