Топ-10 найпопулярніших мов світу

Всього в світі налічується більше 7000 мов, але 10 з них - найпопулярніші.

Чи знаєте ви, що на найпопулярнішою мовою світу говорить 1/7 населення планети? І це зовсім не англійська! Всього в світі налічується більше 7000 мов, але 10 з них - найпопулярніші.


№10 Французька мова - 150 млн. носіїв
Французькою мовою говорять в 53 країнах світу, основною з яких є Франція. Близько 150 млн. носіїв в світі. Французький є офіційною мовою багатьох міжнародних організацій: Євросоюз, Міжнародний олімпійський комітет, ООН та ін.

9. Індонезійська мова - 200 млн. носіїв
Індонезійсько. мовою говорять в 16 країнах, включаючи Індонезію, має статус робочої мови в Східному Тиморі. Індонезія - острівна держава, що налічує понад 13 тис. островів.
Індонезійська мова оформилася в 20 столітті на основі малайської і є найбільш поширеним діалектом малайської мови.


8. Португальська мова - 240 млн. носіїв
Португальською мовою говорять в 12 країнах світу. Португальська мова є офіційною мовою Бразилії.
У 12-му столітті Португалія стала незалежною від Іспанії і розповсюдила свої володіння по всьому світу завдяки мореплавцям. Заснувавши колонії в Бразилії, Анголі, Макао, Мозамбіку, Венесуелі і ін. Країнах, Португальці зробили свою мову одною з найбільш поширених мов у світі. Португальська - одна з офіційних мов Європейського Союзу та інших міжнародних організацій.
7. Бенгальська мова - 250 млн. носіїв
Бенгальською мовою говорять в Бангладеш і деяких штатах Індії. Для Бангладеш бенгальська мова - офіційна, а для Індії - друга за популярністю мова.

№6. Російська - 260 млн. носителей
Російською мовою говорять в 17 країнах світу. Російська - офіційна мова Росії, Казахстану, Білорусі, Киргизстану і Таджикистану. Широко поширена на Україні, в Латвії та Естонії.
Російська мова є одним з шести офіційних мов ООН.

№5. Арабська мова - 267 млн. носіїв
Арабською мовою говорять в 58 країнах світу. Найбільше число носіїв арабської зосереджено в Саудівській Аравії, Іраку, Кувейті, Сирії, Лівані, Йорданії та Єгипті.
Арабська мова поширюється по світу ще і завдяки головній книзі мусульман - Корану. Арабська стала шостою офіційною мовою ООН в 1974 році.

№4. Іспанська мова - 427 млн. носіїв
Іспанською мовою говорять в 31 країні світу. Виникла іспанська мова в Іспанії в середньовіччі і поширилася по світу за часів Великих географічних відкриттів. Іспанська мова є офіційною мовою міжнародних організацій: ООН, Євросоюз, Союз південноамериканських націй і ін.

№3.Хінді - 490 млн. носіїв
Мовою Хінді говорять в Індії, Непалі, Бангладеш і Пакистану.
Багато хто передбачає, що незабаром Хінді стане мовою з найбільшою кількістю носіїв в світі, і випередить Китай, але коли це станеться і взагалі чи відбудеться, залишається невідомим.

2. Англійська мова- 600 млн. носіїв
Англійська - найпоширеніша мова в світі за кількістю країн, які вона охоплює - 106 країн. Офіційною і основною мовою англійська є в Великобританії. У таких країнах як Індія, Ірландія, Нова Зеландія, Канада і Філіппіни англійську використовують як офіційну, але крім неї є ще й свої офіційні мови.
1. Китайська мова - 1,3 млрд. носіїв
Китайська мова є офіційною мовою КНР, Тайваню і Сінгапуру. У всьому світі на ній говорять понад 1,3 млрд. людей і тому вона посідає перше місце в списку найбільш поширених мов світу.
Китайська мова вважається найбільш складною мовою в світі. Китайська мова входить до шістки офіційних мов ООН.



Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...