ТОП 5 найгучніших хакерських атак, одну з найзухваліших вчинив підліток

У 1999 році 16-річний американець Джонатан Джеймс зміг підключитися до одного з комп’ютерів Мініоборони США і отримав доступ до секретної інформації – повідомлень, реальних імен співробітників та їхніх паролів.

Фото: fakty.ictv.uaБільш того, він дізнався програмний код системи життєзабезпечення космонавтів на Міжнародній космічній станції, з подивом розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Джеймса зловили в 2000 році і посадили під домашній арешт, заборонивши користування комп’ютерами.

Якби хлопцю на момент злому було більше 18 років, він потрапив би в колонію років на 10. У 2008 році хакера знайшли застреленим. Офіційна версія – самогубство, хоча у мережі з’явилася і теорія про те, що його усунули американські спецслужби.

Найбільша DDOS-атака в історії

У 2013 році найбільшій DDOS-атаці в історії піддалася міжнародна організація Spamhaus, яка бореться зі спамом у мережі. Вона вичисляє спамерів, створює чорні списки і продає їх власникам поштових серверів.

Потрапив до цього списку і голландський провайдер CyberBunker. Через кілька днів Spamhaus піддалася катастрофічній DDOS-атаці, яка лавиною повалила сервери компанії. Обсяг DDOS-трафіку досягав астрономічних 300 гігабіт на секунду. І це при тому, що вже 50 гігабіт вистачить для того, щоб обвалити досить великий сервер.

Антиспам-фільтри припинили працювати по всій Європі. Так тривало більше тижня, і Spamhaus навіть була змушена звернутися за допомогою до Google. Звинуватили в інциденті хакерів із Росії і країн Східної Європи.

У 2013 році засновник CyberBunker був заарештований в Іспанії за підозрою в причетності до атаки. Пізніше його випустили, рішення суду поки не оголошено.

Хакери проти зрадників

У 2015 році група хакерів The Impact Team заявила, що їм вдалося отримати доступ до бази даних всіх клієнтів інтернет-ресурсу Ashley Madison. Його цільова аудиторія – одружені чоловіки і заміжні жінки, які шукають розваг на стороні.

Зломщики висунули одну просту вимогу – Ashley Madison повинен негайно припинити своє існування, інакше вся інформація буде викладена в публічний доступ.

Через 5 днів представники сервісу повідомили, що лазівка в безпеці усунута, а до справи про злом підключені силові структури США. І дарма – хакери, не дочекавшись виконання вимог, виклали в мережу все, що так старанно приховували відвідувачі ресурсу. Можна було дізнатися, чи зраджує тобі чоловік і дружина. Наслідки були катастрофічними – були навіть два випадки самогубства в Торонто, пов’язаних зі зломом Ashley Madison, не кажучи вже про те, що руйнувалися сім’ї.

Біткоїнів на півмільярда

7 лютого 2014 року найбільший у світі сервіс з обміну біткоїнів Mt.Gox (біткоїни – це криптовалюта, яку багато економістів називають валютою майбутнього) виявив уразливість у системі і повідомив, що протягом 3-4 років хакери вкрали у користувачів біткоїнів на півмільярда доларів.

Оскільки всі викрадені кошти переводили на один і той же обліковий запис, є велика ймовірність, що зловмисник діяв сам.

У результаті Mt.Gox зазнала значних фінансових збитків і збанкрутувала. Хакера не знайшли і навряд чи коли-небудь знайдуть.

Атака на Yahoo

У 2014 році з серверів однієї з найбільших IT-компаній Yahoo витекло близько мільярда даних про акаунти. Деталі злому були опубліковані тільки через два роки – у 2016-му. Тому, якщо ви зареєстровані на Yahoo і у вас є на ньому електронна пошта, потрібно змінити пароль.

Хоча, в компанії говорять, що до рук хакерів, у гіршому випадку, потрапили лише реальні імена, телефони і дати народження користувачів, але не номери кредиток. Крім того, паролі на серверах компанії зберігаються у зашифрованому вигляді.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Пішла від мене до доставника піци": Відомий український комік та блогер розповів про болісне розставання з дівчиною

субота, 27 квітень 2024, 18:29

Відомий український блогер, ведучий Женя Янович поділився подробицями свого особистого життя. Він розповів про розставання з колишньою та, як переживав розрив стосунків. Женя Янович зазначив, що розставання з колишньою дівчиною – це прикрий досвід для ...

Тіла спалили й підірвали: Російські військові вбили кількох людей в окупованій частині Херсонської області - ЗМІ

субота, 27 квітень 2024, 18:14

У тимчасово окупованій частині Херсонської області затримали двох російських окупантів, яких підозрюють у вбивстві кількох людей. Про це 25 квітня пише російський "Коммерсантъ", передають Патріоти України. За даними видання, затриманими виявилися війсь...