Трамп оголосив про затримання п'ятьох найбільш розшукуваних лідерів ІДІЛ

Додаткової інформації про затримання терористів на сайті Пентагону поки що немає.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Президент США Дональд Трамп заявив про те, що п'ятеро найбільш розшукуваних лідерів «Ісламської держави» потрапили в полон, повідомляють Патріоти України. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Ніяких подробиць Трамп не повідомив. Інформації про затримання терористів немає також і на сайті Пентагону.

Як повідомляє The New York Times з посиланням на двох іракських офіційних осіб, п'ять високопоставлених представників ІГІЛ, які ховалися в Сирії і Туреччини, в тому числі головний помічник лідера терористів, були захоплені в полон в результаті складної тримісячної операції, проведеної іракською і американською розвідками.

За словами іракських розвідників, серед бранців - чотири іракця і один сирієць, в обов'язки якого входить управління територією ІД навколо Дейр ез-Зор (Сирія), керівництво внутрішньою безпекою та управління адміністративним органом, що здійснює нагляд за релігійними рішеннями.

Зовнішнє розвідувальне агентство Іраку оприлюднило заяву, що підтверджує арешти, але не сказало нічого про роль американців або турків. Туреччина не відразу прокоментувала операцію. Білий дім і ЦРУ відмовилися від коментарів.

Операція вдалася завдяки заарештованому в Туреччині ще 15 лютого головному помічникові лідера «Ісламської держави» Абу Бакр аль-Багдаді - іракцю Ізмаїлу Алваану аль-Ітава, відомому як Абу Зейд аль-Ірак.

Після екстрадиції до Іраку його допитали. В результаті був спланований квітневий авіаудар сил Коаліції по району Дейр-ез-Зор, де загинуло 39 підозрюваних членів «Ісламської держави», а також влаштована пастка для деяких членів ІД.

Серед заарештованих - сирієць Саддам аль-Джаммель, який очолював територію ІДІЛ в районі Дейр-ез-Зор, і громадянин Іраку абу Абдель аль-Хак, який очолював службу внутрішньої безпеки терористів. Крім того, були арештовані ще два іракця.

Нагадаємо, в кінці минулого року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що військовослужбовці Сполучених Штатів захопили Абу Бакра аль-Багдаді - лідера терористичної організації «Ісламська держава». Однак інформація не підтвердилася.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...