"Трамп закликав Україну й Росію помиритися. Чекаємо чергової спроби Банкової реалізувати "мирний план Порошенка й Путіна", написаний у Кремлі",- політолог

Тиснути будуть на те, що піддається тиску, - на Київ, вважає політолог.

"Трамп закликав Україну й Росію помиритися". (У Твіттері.)

Як і прогнозувалося, Д.Трамп, з уваги на його нарцисизм, авантюризм і заздрісні симпатії до успішного російського диктатора, перейматиметься не проблемами суверенітету й цілісності якихось лузерів у Східній Європі, які самі воювати не хочуть, а можуть тільки красти й торгувати з агресором, а лише власною славою. Трампу, котрий зазнав поразок у внутрішній політиці, потрібні перемоги десь у світі. Припинення конфлікту у Європі - це й буде одна з перемог.

Заклик зараз до миру двох воюючих сторін схожий був би на подібний заклик Рузвельта до Сталіна й Гітлера, коли німці вже зупинилися під Москвою. Заклик до миру, коли РФ, природно, не піде на жодні суттєві компроміси (компроміс Росії - це два-три кроки на місці перед черговим кидком уперед), а окуповує чужі території, означає заклик до України "піти на компроміс" із агресором - поступитися частиною суверенітету й території (на інше РФ не погодиться ніколи). Про що Трамп люб"язно з Лавровим "знайшов спільні погляди на проблему".

Щось схоже Україна допустила в 97-му, коли в Договорі з Румунією визнала "проблему спірних територій", котрі СРСР не визнавав, а потім Бухарест нав"язав вухатим українським дипломатам. Київ у особі Удовенка й Кучми дозволив румунській стороні подати на Україну в суд ООН В ОДНОСТОРОННЬОМУ порядку. Суд, звичайно, прийняв справедливе рішення: якщо обидві сторони визнають спірність території, то цю територію слід поділити. Українцям - дорогий їм острів Зміїний, а румунам - нафто- й газоносний континентальний шельф, який до того належав Україні. Ось що означає визнавати проблему, штучно створену сусідом, і шукати третю сторону для пошуку "компромісного" рішення.

У питанні "Росія-Україна" Трамп не схильний до жодного конфлікту з РФ й не має причин допомогати Україні. Йому потрібна ще одна "перемога". Тиснути будуть на те, що піддається тиску, - на Київ. І якщо сьогоднішя наша дипломатія називає Г.Удовенка "патріархом української дипломатії", то це означає, що все, що там можна, буде бездарно програно. Це шлях до чергової зовнішньополітичної поразки з можливими фатальними наслідками (з уваги на плани РФ щодо України).

Отже, чекаємо чергової спроби Банкової реалізувати в Україні "мирний план Порошенка й Путіна", написаний у Кремлі. Серед іншого, це амністія сотням тисяч терористів, сепаратистів і окупантів. Це дозвіл їм на власні ЗС ("народна міліція"), на особливі й безмежні політичні й економічні відносини з РФ, на контроль за ключовими рішеннями України в області безпекової й зовнішньої політитки. На російський агресивний шовіністичний анклав в Україні за гроші українців з перспективою метастазів. Власне, це і є суть "мінських домовленостей", що, за словами пихатого хвалька ("співавтора" домовленостей), повинні увійти в підручники з міжнародних відносин.

Ідіот з ознаками зрадника Батьківщини, за Фройдом, назвав "відносини" України й окупованою в Донецьку територією "міжнародними"...

Ця ганьба, коли здорові чоловіки щоранку бідкаються народу, що найняв їх для оборони території, скільки їх убито-поранено, а вони "не мають права" порушити "домовленості" Путіна й Порошенка, завершиться не раніше, ніж переоберуть (?) теперішнього лідера Організованого жлобського угруповання. Якщо цього керівника ОЖУ не поженуть у Ростов, як і попереднього керівника ОЗУ.

А поки що влада починає готуватися до тиску на парламент з метою зміни територіального устрою України й ураження суверенітету. Бо Трамп у Твіттері написав і Клімкіну сказав.

Василь ЛАПТІЙЧУК


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...