Transparency International - прогресу в розслідуванні корупційних злочинів Януковича і його команди не досягнуто

Це може загрожувати іміджу України на міжнародній арені.

Картинки по запросу Янукович фото

Правоохоронні органи України не хочуть співпрацювати з питання повернення активів Януковича з Transparency International

Прогресу в розслідуванні корупційних злочинів, скоєних колишнім президентом України Віктором Януковичем і його командою, не було досягнуто. Про це заявив голова правління Transparency International Хосе Угас у відкритому листі до президента України Петра Порошенка, інформують Патріоти України.

Так, Угас вітає певний прогрес, якого українській владі вдалося добитися останнім часом. Наприклад, він зазначає як досягнення запуск системи е-декларування, пропонуючи, проте, посилити її "механізмом перевірки достовірності поданих даних та законності придбання задекларованого майна".

Проте, Угас стверджує, що в розслідуванні злочинів Януковича ніякого прогресу не спостерігається. "Реального прогресу в розслідуванні корупційних злочинів скоєних Віктором Януковичем і його посібниками не було досягнуто. Вкрадені активи не були повернуті", - йдеться в листі.

Угас вказує, що міжнародна антикорупційна мережа Transparency International, також як і відділення в Україні Transparency International Україна, готові надавати всебічну допомогу в пошуку і поверненні активів, які були незаконно привласнені Януковичем. Однак, за словами Угаса, правоохоронні органи України не хочуть співпрацювати з цього питання з Transparency International і приймати допомогу від організації.

Угас підкреслює необхідність "покласти край безкарності у випадку Януковича", інакше це може загрожувати іміджу України на міжнародній арені.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...