"Треба бути готовими до рішучої оборони на півдні – у сонячній Бесарабії", - ветеран АТО про плани Кремля у Молдові

Росія робить усе можливе для того, щоб втримати Молдову, а у випадку чого – просто розірвати її навпіл.

Володимир Шередега. Фото: соцмережі.

"У найближчі роки воєнного загострення слід очікувати не тільки на західних, або північних кордонах. Бути готовими до рішучої оборони слід також і на півдні – у сонячній Бесарабії", - пише ветеран АТО Володимир Шередега у своєму блозі на сайті 24tv.ua, передають Патріоти України, та продовжує:

"Доба сепаратизму не тільки не закінчується. Вона розвивається і кожного року дивує нас новими мутуючими огидними формами.

За 30 останніх років, з самого ще тільки початку розпаду СРСР Москва поступово видумувувала, послідовно підживлювала, а потім у необхідний момент підпалювала сепаратизм вже у добрій половині колишніх республік Союзу.

І схоже на те, що тепер підходить черга Молдови. Невелика країна вже багато років докладає надзусиль аби остаточно відірватись від колишньої московської метрополії і взяти курс на Європу. Росія в свою чергу робить усе можливо для того, щоб втримати Молдову, а у випадку чого – просто розірвати навпіл.

Голови вже декількох молдавських населених пунктів підписали декларацію про об'єднання з Румунією. Схід Молдови вже багато років фактично окупований росіянами. В невизнаній "Придністровській республіці" офіційно розташований російський військовий контингент.

На півдні країни – територіальне об'єднання Гагаузія, представники якого із кожним роком знову і знову вимагають розширення прав своєї автономії. В самій Молдові із кожним місяцем зростає градус внутрішніх політичних суперечок за вибір стратегічного вектору прямування й розвитку країни між сходом і заходом. Апогеєм цих суперечок мають стати наступні парламентські вибори, що відбудуться вже в поточному 2018 році.

Це сумно визнавати, але сьогодні Росія віртуозно вміє використовувати внутрішні політичні суперечки інших країн для того, щоб дестабілізувати їх і перегравати ситуацію, котра нібито мала б скластись не на користь РФ за усіма цивілізованими демократичними правилами. Ми добре знаємо це вже на власному гіркому досліді. А тому у найближчі роки маємо бути надмірно уважними тепер також і на своїх південно-західних кордонах".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...