Трюдо про Голодомор: Цей акт геноциду був покликаний зламати ідентичність і волю українського народу, але не досяг мети

За словами Примєєр-Міністра Канади, Джастіна Трюдо незважаючи на жорстокість Голодомору, українці зберегли прагнення до незалежності, свободи і після десятиліть радянської окупаційної влади домоглися Незалежності України.

Канада засуджує вчинені в період Голодомору злочини і підтримує сучасну Україну на її шляху до процвітання. Про це 26 жовтня заявив з нагоди Дня пам'яті жертв Голодоморів прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає прес-служба канадського уряду.

"Канада разом з народом України рішуче засуджує злочини, вчинені під час Голодомору і підтримує прагнення зберегти пам'ять про всіх жертв. Ми також продовжуємо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, і ті важливі кроки, зроблені урядом України для забезпечення більшої безпеки, процвітання і економічної незалежності для свого народу ", - сказав Трюдо.

За його словами, "цей акт геноциду був покликаний зламати ідентичність і волю українського народу, але не досяг цієї мети".

"Не дивлячись на жорстокість Голодомору, українці зберегли прагнення і після десятиліть радянської влади домоглися незалежності для України", - підсумував Трюдо.

Наймасовішим був Голодомор 1932-1933 років. В Україні він розцінюється як акт геноциду українського народу, здійснений керівництвом ВКП (б) і урядом СРСР шляхом організації штучного масового голоду, який призвів до багатомільйонних людських жертв у сільській місцевості на території Української РСР. За словами голови Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, 81% українців вважають Голодомор геноцидом.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Агресору урізали наступальний потенціал: На Росії знищено склад з модулями для КАБів - війскор (відео)

субота, 27 квітень 2024, 17:20

Під час атаки на військовий аеродром Кущевська у Краснодарському краї РФ було знищено склад обладнання для переобладнання бомб. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram в суботу, 27 квітня. . "На аеродромі в станиці Кущевська сьогодні (в...

Продюсер Горова оцінила нашумілий трек Насті Каменських Moloko

субота, 27 квітень 2024, 17:02

Бізнесвумен, генеральна директорка лейблу Pomitni і колишня дружина Потапа Ірина Горова під час лекції в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка розповіла, яке враження на неї справив новий трек Насті Каменських Moloko. Відео з лекції Горової з’...