Трьох українців визволили з піратського полону

Членів екіпажу судна «Gaz Providence» звільнили з піратського полону.

Екіпаж судна «Gaz Providence» звільнили з піратського полону. Фото newsone.ua/ruЗ піратського полону звільнено трьох наших співгромадян - членів екіпажу судна «Gaz Providence», інформують Патріоти України з посиланням на Факты.

Як повідомили в Департаменті консульської служби МЗС України, наших співгромадян вдалося звільнити після переговорів із загарбниками. Зараз вони в безпеці, ця справа перебуває на контролі посольства України в Нігерії.

Тим часом глава управління консульського забезпечення державної консульської служби МЗС України Василь Кирилич зазначив, що судно «Gaz Providence» було захоплене нігерійськими піратами 6 лютого.

«Після викрадення судновласник оперативно встановив контакт з групою піратів і вів з ними інтенсивний діалог щодо умов їх звільнення. Зараз ми отримали повідомлення, що захоплені піратами громадяни України - члени екіпажу звільнені після проведених переговорів і знаходяться в безпеці ».

Тим часом залишається невідомою майбутнє українця - члена екіпажу судна «BBC Caribbean», яке також захопили нігерійські пірати.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...