Три ракети, створені за участю українців, у листопаді 2017 року запустять у космос

Українські підприємства космічної галузі створили основну конструкцію першого ступеня американської ракети-носія середнього класу Antares.

Так, у космос відправлять ракетоносії Вега (8 листопада), Антарес (10 листопада) і Зеніт (точна дата запуску наразі невідома), - повідомляє Аерокосмічний портал України, передають Патріоти України.

Цей пуск стане одинадцятим в рамках програми Vega і третім в 2017 році.

Українські підприємства космічної галузі створили основну конструкцію першого ступеня американської ракети-носія середнього класу Antares.

Це підприємства КБ Південне ім. М.К. Янгеля та ВО Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова (обидва Дніпро) в кооперації з підприємствами Хартрон-АРКОС (Харків), Хартрон-ЮКОМ (Запоріжжя), Чезара, Рапід (Чернігів) та інші.

Ракета-носій Зеніт розроблена КБ Південне ім. М.К. Янгеля та виготовлена держпідприємством Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова в кооперації з іншими підприємствами.

Ця ракета є однією з найуспішніших в світі. Її використовують для доставки космічних апаратів на навколоземні орбіти.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...