Тривожна звістка з передової: Під Попасною стався серйозний бій між воїнами АТО та терористами

На Донецькому напрямку відбулося 9 дуже тривалих ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку в районі населеного пункту Новозванівка відбулося бойове зіткнення між силами АТО і бойовиками. Про це заявив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в суботу.

"Луганський напрямок: головною подією вчорашнього дня стало бойове зіткнення між силами антитерористичної операції і супротивником, що сталося в районі населеного пункту Новозванівка, це під Попасною", - сказав Мотузяник.

За його словами, ще близько 2 години ночі українські позиції були обстріляні, потім відбулися дві короткі провокації вже вдень після 16 години. І в кінці кінців група противника в складі до 15 бойовиків пішла в атаку, при цьому їх прикривав мінометний вогонь.

"Все це сталося близько 16 години дня. Зазнавши організованої оборони і влучного повторного вогню з боку сил антитерористичної операції, окупанти відступили. Трохи згодом відбулася ще одна спроба ворожого наступу, яка закінчилася для них невдало. Обидві атаки в цілому тривали 50 хвилин, українські війська втрат в цьому бою не понесли", - зазначив Мотузяник.

Крім того, обстріли відбулися в районі Станиці Луганської та Новоолександрівки, але тут ворог важке озброєння не застосовував. Всього за добу на Луганському напрямку було 15 обстрілів і одне бойове зіткнення.

На Донецькому напрямку ворожі обстріли відбувалися практично на всіх рубежах, а на Маріупольському напрямку обстановка залишається незмінною: основні бойові дії ведуться на півдні, повідомив також Мотузяник. "Це відбулося вже у другій половині дня, адже з півночі і до 13 годин там вчора було спокійно. Важке озброєння противник там також не застосовував. Обстріли були досить тривалими - від 30 хвилин до 2,5 годин", - сказав Мотузяник. Таким чином, за його словами, всього за добу на Донецькому напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів.

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Величезна територія, до якої українці тепер дістають": У Скабеєвої та її "експертів" паніка після рішення США поставити Україні ATACMS (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Новина про довгоочікуване рішення США поставити Україні далекобійні ракети MGM-140 ATACMS викликала справжню паніку у російської пропагандистки Ольги Скабеєвої та її міньйонів. Про це свідчить оприлюднений у соцмережах уривок однієї з її програм, перед...

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...