"Царь ненастоящий": Росіяни поза очі починають ненавидіти Путіна, як Хрущова і Брежнєва, - Ейдман

Завдяки зомбуючій пропаганді Кисельова і компанії Путін домагається ось уже який рік поспіль до себе лояльності, але для формування справжнього культу його особистості потрібні інші, більш потужні засоби.

Путін. Фото:Главред

Культ особистості диктатора рано чи пізно переходить в свою протилежність - загальну ненависть і презирство. Чекає це і Путіна. Питання тільки в тому, коли це станеться: за його життя чи після смерті. Про це у своєму блозі пише російський опозиційний публіцист Ігор Ейдман, зазначають Патріоти України.

Для того, щоб культ диктатора утвердився, люди повинні бути зобов'язані брати участь в ньому, як це було в СРСР при Сталіні, в Китаї при Мао, в Німеччині за Гітлера. Однієї пропаганди мало. Потрібен терор. Ніхто не насмілиться закричати: "А король же ж голий".

За його словами, люди в СРСР на кухні вдома дозволяли собі різні міркування з приводу комуністів, висміюючи головних генсеків компартії, які на той час були при владі. Особливо в сталінські часи, ніхто з дому навіть не смів виносити ці тихі кухонні розмови і критику. У цій ситуації радянська людина вважала за краще щиро полюбити тирана.

Вже за часів Хрущова ситуація змінилася. Без масового терору з культу вийшов порожній звук. Скільки б не крутили по екранах країни фільм «Дорогий Микито Сергійовичу», народ відверто висміював Хрущова, називаючи його «кукурузником». Чим активніше влада намагалася насаджувати культ особистості Брежнєва, тим сильніше над ним насміхалося населення.

На думку публіциста, доля Хрущова і Брежнєва, ймовірно, чекає і Путіна. Завдяки зомбуючій пропаганді Кисельова і компанії Путін домагається ось уже який рік поспіль до себе лояльності, але для формування справжнього культу його особистості потрібні інші, більш потужні засоби.

Масовий терор, подібний до сталінського, сьогодні навряд чи можливий. Тому, насильно навернути людей в «культ Путіна» не вдасться. Все йде до того, що, врешті-решт, Путін, цілком ймовірно, стане таким же загальним посміховиськом, як пізній Брежнєв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...