"Це може врятувати рейтинг Трампа" - про наслідки нових антиросійських санкції США для ЄС та України (відео)

Експерт висловила припущення, що санкції є спробою зачистити європейський енергоринок і знизити вплив Росії в регіоні.

Ілюстрація:https://www.vectornews.net

Нові антиросійські санкції США є проактивними щодо третіх країн. Таку думку в інтерв'ю Апострофу висловила експерт Інституту суспільно-економічних досліджень Юлія Курнишова, передають Патріоти України.

"Вони вводять за замовчуванням обмеження щодо третіх країн, які готові інвестувати серйозні ресурси в російські енергопроекти. Тут дуже цікава позиція самих європейців, оскільки вони беруть участь в створенні "Північного потоку-2", - говорить Курнишова.

Експерт відзначає велику зацікавленість Росії в прокладанні "Турецького потоку" і "Сили Сибіру", однак через санкції навряд чи хтось в Європі, Китаї та в Туреччині захочуть йти на проблеми зі США. Вона також додала, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і представники Єврокомісії висловили невдоволення санкціями і закликали США радитися з Європою. Це показує черговий виток конфлікту між Вашингтоном і Меркель.

"Більш того, США планують серйозно вийти на європейський енергоринок. Перед гучною заявою Трампа в Варшаві вже були поставки скрапленого газу до Європи. Вже є домовленості про постачання вугілля-антрациту", - говорить Курнишова.

У зв'язку з перерахованими факторами вона робить припущення, що санкції є спробою зачистити європейський енергоринок і знизити вплив Росії в регіоні.

Що стосується України, то прийняття нових санкцій проти РФ, на думку Курнишової, є для нашої країни великим плюсом. Адже обмеження ускладнять розвиток російських газопроводів і не дозволять Україні втратити свій транзитний потенціал.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...