Це не лише огидно, але й небезпечно: В'ятрович прокоментував скандал з "ж*дами" в Одесі

За словами історика, такі заяви, озвучені учасниками війни за свободу в Україні, кидають тінь на інших борців і служать дискредитації самої ідеї боротьби.

Володимир В'ятрович. Фото:day.kyiv.ua

В Україні неприпустимі ксенофобські та антисемітські заяви, особливо з боку учасників війни за незалежність нашої держави, адже вони несуть небезпеку. Про це заявив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

2 травня під час Маршу націоналістів в Одесі лідер місцевого "Правого сектору" Тетяна Сойкіна виступила з гучною промовою, яка містила антисемітські гасла. Вона заявила, що "Україна буде належати українцям, а не жидам".

Такі висловлювання викликали хвилю обурення. Зокрема, Президент України Петро Порошенко заявив, що засуджує та вважає неприпустимими будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму, а "українська влада рішуче буде реагувати на будь-які спроби посіяти ворожнечу в суспільстві".

Своєю чергою, В'ятрович пояснив, що такі гучні заяви є небезпечними і лише шкодять суспільству.

"В країні, яка відстоює свою свободу у війні, ксенофобські та антисемітські заяви чи вияви – не лише огидні, але й небезпечні. Особливо озвучені учасниками цієї війни з нашого боку. Бо вони кидають тінь на інших борців за свободу і служать дискредитації самої ідеї боротьби," – наголосив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...