Це не лише огидно, але й небезпечно: В'ятрович прокоментував скандал з "ж*дами" в Одесі

За словами історика, такі заяви, озвучені учасниками війни за свободу в Україні, кидають тінь на інших борців і служать дискредитації самої ідеї боротьби.

Володимир В'ятрович. Фото:day.kyiv.ua

В Україні неприпустимі ксенофобські та антисемітські заяви, особливо з боку учасників війни за незалежність нашої держави, адже вони несуть небезпеку. Про це заявив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

2 травня під час Маршу націоналістів в Одесі лідер місцевого "Правого сектору" Тетяна Сойкіна виступила з гучною промовою, яка містила антисемітські гасла. Вона заявила, що "Україна буде належати українцям, а не жидам".

Такі висловлювання викликали хвилю обурення. Зокрема, Президент України Петро Порошенко заявив, що засуджує та вважає неприпустимими будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму, а "українська влада рішуче буде реагувати на будь-які спроби посіяти ворожнечу в суспільстві".

Своєю чергою, В'ятрович пояснив, що такі гучні заяви є небезпечними і лише шкодять суспільству.

"В країні, яка відстоює свою свободу у війні, ксенофобські та антисемітські заяви чи вияви – не лише огидні, але й небезпечні. Особливо озвучені учасниками цієї війни з нашого боку. Бо вони кидають тінь на інших борців за свободу і служать дискредитації самої ідеї боротьби," – наголосив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...