Це позитивний сигнал: Експерт пояснив, чого варто очікувати від зустрічі Трампа і Порошенка

На думку Євгена Магди, Україні не треба себе тішити ілюзіями. Нашій державі потрібно чітко сформулювати свої інтереси і зрозуміти, що ми можемо запропонувати США.

Дональд Трамп та Петро Порошенко зустрінуться наступного тижня. Ілюстрація: Корреспондент.netТой фактор, що Дональд Трамп з Петром Порошенком зустрінеться раніше, ніж із Володимиром Путіним, дає підстави сподіватися, що американці дослухаються до численних аргументів України в питанні шляхів врегулювання ситуації на Донбасі. У США з Росією своя гра, і в ній Україна може бути важливим козирем. Таку думку сайту 24 висловив директор Інститут суспільних відносин Євген Магда, передають Патріоти України.

За його словами, візит Порошенка до США – позитивний сигнал. Запланована не тільки зустріч з Трампом, але й з членами американського уряду. Тобто буде обговорюватися широке коло питань, а не лише ситуація на Донбасі.

"США сьогодні грають роль не лише центру сили, але й роль країни, яка, за словами Трампа, повинна стати великою і видатною. В цьому контексті Штати повинні продемонструвати свої потужності, можливості. Тому, вочевидь, Вашингтон йтиме на певне загострення з Росією. У США з Росією своя гра, і в ній Україна може бути важливим чинником через проблеми на Донбасі і анексію Криму," – говорить експерт.

При цьому, як вважає Євген Магда, Україні не треба себе тішити ілюзіями. Нашій державі потрібно чітко сформулювати свої інтереси і зрозуміти, що ми можемо запропонувати США. За його словами, час розмов "про все і ні про що" минув.

Водночас, на переконання політолога, навряд чи в результаті зустрічі Трампа з Порошенком буде прийнято рішення про постачання Україні летальної зброї.

"Рішення про постачання летальної зброї може суттєво змінити обстановку сил в регіоні і певною мірою спровокувати Росію. Виключно військовими інструментами досягнути вирішення конфлікту неможливо. Хоча високотехнологічна зброя сьогодні потрібна будь-якій армії світу, Україні більше важлива політична і дипломатична підтримка США. Насамперед – тиск Вашингтона на Кремль з метою врегулювання конфлікту на Донбасі і повернення Криму," – наголошує Євген Магда.

Як повідомлялося раніше, в МЗС України підтвердили інформацію про майбутню зустріч президента України Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом. За інформацією ЗМІ, зустріч відбудеться наступного тижня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...