"Це відчайдушна боротьба російської держави зі свободою слова" - політолог про блокування Telegram

За словами експерта, "Роскомнадзор" – огидне поліцейське цензурне відомство, яке вже точно не займається гарантуванням безпеки громадян. От його якраз і потрібно закрити.

Ілюстрація:Новинарня

Власник Telegram Павло Дуров допомагав спецслужбам РФ протидіяти терористам, тому блокування месенджера не має стосунку до боротьби із тероризмом. Таку думку в коментарі виданню Гордон висловив керівник фракції "Яблуко" у Законодавчих зборах Санкт-Петербурга, російський політолог і публіцист Борис Вишневський, інформують Патріоти України.

"Блокування Telegram – відчайдушна боротьба російської держави зі свободою слова. Дуров відомий своїм несприйняттям терористичної діяльності. Саме Telegram допомагав ФСБ викривати терористів. Месенджер блокує будь-які спроби використовувати його для такої діяльності. Тому заяви про те, що блокування Telegram пов'язане із боротьбою з тероризмом, просто абсурдні.

Спецслужби хочуть зробити прозорим для себе весь процес переписки громадян. Якщо у них є підозри щодо якихось конкретних осіб і вони вважають, що їхня переписка пов'язана з терористичною діяльністю, нехай отримують рішення суду і вже тоді просять у Telegram доступ до переписки. Але ж вони не хочуть так працювати", – зазначив Вишневський.

Він наголосив, що, незважаючи на всі зусилля російської влади, месенджер і далі працює.

"Терористи можуть і вдома у когось переховуватися. Що, тепер усі повинні здати ФСБ копії ключів від квартир? На мою думку, у цьому протистоянні переможе свобода слова і свобода інформації. А будь-які спроби блокування виявляться безуспішними. Сподіваюся, що нічого з цим російська влада зробити не зможе.

Вони, як слон у посудному магазині, трощать усе навколо. Водночас сам Telegram і далі працює. Витрачають величезні гроші і зусилля – час уже зупинитися. Роскомнагляд – огидне поліцейське цензурне відомство, яке вже точно не займається гарантуванням безпеки громадян. От його якраз і потрібно закрити", – сказав Вишневський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.